enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Kurbanlık Fiyatları Kaç Lira

Kastamonu ve ilçelerin kurulan kurbanlık pazarlarında hayvanlar yeni sahiplerini bekliyor…

Kastamonu’da Kurbanlık Fiyatları Kaç Lira
13 Temmuz 2021 13:44
A+
A-

Türkiye genelin kurbanlık fiyatlarının illere, canlı ağırlığa, ırkına ve büyükbaşta inek, düve, tosun, küçükbaşta ise koyun, koç, toklu ve keçi olmasına göre değişkenlik gösteriyor.

Açıklamaya göre fiyatlar, geçen yıla oranla büyükbaşta yüzde 19,73; küçükbaşta ise yüzde 17,33 oranında arttı.

BÜYÜKBAŞ 6-35 BİN, KÜÇÜKBAŞ BİN 300-5 BİN LİRA ARASINDA

Ortalamaya göre bu yıl ülkemizde ortalama kurban fiyatları, hayvan başına büyükbaşta 6 bin ile 35 bin lira, küçükbaşta ise 1250 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Canlı ağırlık fiyatı da kilogram başına büyükbaş hayvanlarda 25-35 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 25- 40 lira arasında” olduğu belirtiliyor.

Kastamonu’da Kurbanlık Fiyatları Kaç Lira

Kastamonu’da Kurbanlık Fiyatları Kaç Lira

KASTAMONU’DA KURULAN KURBAN PAZARLARI

Kastamonu ve ilçelerimizin Hayvan satış bölgelerine kurulan kurbanlık pazarında satılmayı bekleyen küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar kurban öncesi sahiplerini bekliyor. Pazarlarda 30 kiloluk koçtan 800 kiloluk danaya kadar çok değişik kurbanlıklar bulunuyor ilgi çekiyor.

Kurbanlık pazarlarından alınan bilgilere göre küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 700 liradan başlıyor 1600 liraya kadar çıkabiliyor. Büyükbaş kurbanlıklar ise 3 bin 500 liradan başlıyor kilosuna göre 15 bin liraya kadar çıkıyor.
Kurban almak için hayvan pazarının yolunu tutanlar Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre biraz artış gösterdiğini ve halkın alım gücünün de geçen yıla göre çok düştüğünü gözlemlediklerini belirttiler.

Kurbanlıklarını hayvan pazarına satmaya getirenler ise kurbanlık soranın çok olduğunu ancak alanın pekte fazla olmadığından dert yandılar ve arefe gününe kadar satışların artmasını beklediklerini söylediler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.