enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Denetimli Serbestlikte Parmak İzi Uygulaması Başladı

Denetimli Serbestlikte Parmak İzi Uygulaması; Haklarında adli kontrol kararı verilerek denetimli serbestlik ile şartlı tahliye edilen hükümlü yahut yükümlülerin kontrolü için parmak izi okuyucu sistemi gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Sistemin basit olarak kurulabilmesi, ucuz fiyatı ve maksimum verim vermesi önemli bir faktör olmuştur.

Kastamonu’da Denetimli Serbestlikte Parmak İzi Uygulaması Başladı
30 Mart 2022 09:47
A+
A-
Kastamonu Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde hazırlanan ve Kastamonu’da uygulamaya geçilen Denetimli Serbestlikte imza vermek yerine parmak izini tanıyan cihazla takibi sağlayan “  Parmak izi adli kontrol sistemi” Kastamonu Valisi Avni Çakır ve Kastamonu il protokolünün katılımı ile Saraçlar Şehit Recep Şahin Polis Merkezinde hayata geçti.

Bu proje ile Denetim serbestlikle ilgili Cumhuriyet başsavcılığından gelen şahısların daha önceden iş ve işlemlerin imzalı olarak kağıt üzerinden ayrılıyordu. Bununla ilgili sıkıntılar olduğundan dolayı kırtasiyeciliği engellemek, art niyetli kullanımları engellemek, okuma yazma bilmeyen vatandaşların, yaşlıların imza atma kolaylığını sağlamak amaçlanmaktadır. Bundan sonraki süreçte denetimli serbestliğe gelen vatandaşların parmak izlerini önceden tanıtıp daha sonrasında sistemden imza atmaları sağlanacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.