enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Depremi

Bu sabah Kandilli Rasathanesi; 06.37 saatlerinde merkez üssü Kastamonu Karamıkmolla Köyü olan 1.5 km derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kastamonu Depremi
12 Şubat 2021 18:10 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2021 18:39
A+
A-

Kastamonu’da (da) Deprem Oldu

Bu vesile ile tüm Kastamonu hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Hepimizde sanki Kastamonu’da deprem olmaz havası vardı. Depremi hissetmekle uzaktakini duymak, seyretmek hatta acısını paylaşmak arasında çok fark var…

“BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN HAYIRLIDIR”

Kastamonu ve tüm ilçe yöneticilerimiz bu depremi son ikaz olarak görüp il ve ilçelerimizde depreme riskine karşı tedbirleri mutlaka almalıdırlar. Özellikle son yıllarda ve özellikle Taşköprü’yü daha iyi bildiğimden ilçemizde gelişi güzel hantal hantal bir çok binalar yapıldı.

Bundan yıllar önce bir mühendis arkadaş Taşköprü’deki binalar 5.6 şiddetindeki depreme dayanmaz demişti. Gerçekten de son 10-15 yıl içinde rastgele binalara maalesef izin verildi.

Kastamonu’muzun tüm yetkilileri yıkıcı 1944 vb. yıllarda olan depremleri de göz önüne alarak acilen harekete geçmeli ve tüm binaları gözden geçirmeli ve bundan sonra deprem kriterlerine uymayan inşaatlara kesinlikle izin vermemeliler.

Taşköprü Abdullah ÇATAL – Taşköprü Belediye Başkanımız ve Taşköprü genç kaymakamımız sayın Çağlar Partal ve ilgili tüm yetkililer acil olarak bir kriz masası oluşturarak depremle ilgili çalışmalara kesinlikle start vermeliler ve mutlaka takipçi olmalıdırlar. Taşköprü’müz de ki bazı binaların depreme dayanıksız olduğunu bilmek için mühendis falan olmaya da gerek yok bence.!

Bu vesile ile Taşköprü’müz de ki tüm yapılar standartlara uygun bir şekilde kontrol edilmeli ve gereken neyse o yapılmalıdır.

Erbakan hocamızın şu sözünü de kendimize şiar edinelim:

“Sadece yaptıklarımızdan değil yapmaya yetkili muktedir olupta yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz.” Ne demek bu iyi düşünmemiz gerekiyor.

Tekrar geçmiş olsun. Mevlam daha beterinden muhafaza buyursun.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.