enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Çok Önemli Bir proje: “Çocuktan Al Tarihi”

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında Darende Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Ayrıca Darende Ortaokulu tarafından düzenlenen “Çocuktan Al Tarihi” Proje Sergisinin açılışı da yapıldı.

Kastamonu’da Çok Önemli Bir proje: “Çocuktan Al Tarihi”
11 Ocak 2024 11:48
A+
A-

Kastamonu Darende Ortaokulu tarafından düzenlenen “Çocuktan Al Tarihi” Proje Sergisinin açılışı; Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Kastamonu Üniversitesi Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı  Doç. Dr. Ramazan Alabaş,  İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Halil İbrahim Kara, Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Müdürü Hasan Gümüş sergi açılışında yaptığı konuşmasında, “Tarihe damga vurmuş, yön vermiş büyük bir medeniyetin varisleri olarak ecdadımızın emanet bıraktığı kültürel mirasımıza sahip çıkmak her birimiz için önemli bir sorumluluktur. Tarihimizi, kimliğimizi, geçmişle, günümüzle ve gelecekle olan bağımızı temsil eden ve geçmişimiz ile geleceğimiz arasında sağlam bir köprü vazifesi gören bu mirası sonraki kuşaklara aktarmak da bu sorumluluğun bir parçasıdır. Bu sorumluluk bilinciyle böylesine anlamlı bir sergiyi düşünen, planlayan, hazırlayan ve bugün bizlerle buluşturan değerli öğretmen arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

KASTAMONU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ DARENDE ORTAOKULU ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında Darende Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, beraberinde Şube Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Kara ile birlikte öğrencilerimizi sınıflarında ziyaret etti. Onlarla gelecek hedefleri üzerine sohbet etti ve onların taleplerini dinledi. “Güçlü Türkiye’nin teminatı olan siz değerli evlatlarımızın donanımlı, dünyayı takip eden, çağımızın tüm yeniliklerine hâkim, yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmesi bizim için ve geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır.” dedi. Kitap okuma üzerine paylaşımlarda bulundu.

Okul ziyaretlerine devam eden İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Darende Ortaokulunda öğretmenlerle de bir araya geldi. 

Şube Müdürü Halil İbrahim Kara’nın eşlik ettiği ziyarette, Darende Ortaokulu Okul Müdüründen okuldaki çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürü Hasan Gümüş, okulun birimlerinde yaptığı incelemelerin ardından ziyaretinin sonunda öğretmenler odası buluşması kapsamında öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim süreçleri, akademik başarının, sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalar üzerine sohbet etti, onların görüş ve önerilerini dinledi.

Öğretmenliğin özveri gerektiren bir meslek olduğunu, topluma sevgi ve değerleri öğretenlerin   öğretmenler olduğunu vurgulayarak “Geleceğin nesillerini yetiştirerek bir anlamda Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyorsunuz. Bu açıdan bize emanet edilen sevgili çocuklarımıza nitelikli bir eğitim verirken, onlara sevgiyi ve değerlerimizi de öğreteceğiz, onları geleceğe hazırlayacağız. Bunun için karşılıklı iletişimi kuvvetlendirerek öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitebilmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu tür toplantıların karşılıklı duygu ve beklentilerin dile getirilmesi ve daha iyi anlaşılmak için gerekli olduğuna inanıyorum ve sürekli bir şekilde bütün öğretmenlerimizle bir araya gelerek ilimizde yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında sizlerle sohbet edeceğim.” dedi. Gayretli çalışmalarından dolayı öğretmenlere teşekkür etti. Çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürüne ziyareti için teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.