enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Aşırı Yağışlar Heyelana Neden Oldu

Kastamonu Tosya İlçe genelinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağışlar zaman zaman dolu şeklinde olunca sürücüler ve yayalar çok zor anlar yaşadı.

Kastamonu’da Aşırı Yağışlar Heyelana Neden Oldu
21 Mayıs 2023 05:22 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2023 08:29
A+
A-

Kastamonu Haber ekibimizin bildirdiğine göre; Tosya’da bir çok iş yeri ve evlerin bodrum katını sular bastı. Tosya Belediye ekipleri, suyu vidanjörlerle boşaltmaya çalıştılar.

İlçe merkezinde oluşan çamur da belediye ekiplerince temizlendi.

Tosya- Kastamonu kara yolu, aşırı yağışın ardından meydana gelen heyelan ve göçük nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Karayolları, köy hizmetleri ve belediye ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından yol, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi; Akşam saatlerinde başlayan ve birçok noktada sele dönen yağmurun ardından toprak kayması meydana gelen Tosya Kastamonu yolu başta olmak üzere şehir merkezinde biriken rusubatların kaldırılması, tıkanan giderlerin açılması için ekiplerimiz sahada çalışmalarına ara vermeden devam etti.

Mahallelerimizde ve ana caddelerimizde de ızgaralar tek tek kontrol edilerek ulaşımın sağlıklı bir şekilde devam etmesi sağlanıyor.

Bununla birlikte bağ yollarımızın da gerekli kontrolü yapılarak olumsuzluklar giderilecek.
Su baskını meydana gelen noktalarda ise tahliye işlemleri büyük oranda tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.