enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesinden Bir İlk: Et ve Süt Kurumu ile İşbirliği Yapıldı

Kastamonu Üniversitesinden Bir İlk: Et ve Süt Kurumu ile İşbirliği Yapıldı
10 Şubat 2022 14:41
A+
A-

Kastamonu Haberleri

Kastamonu Üniversitesi ile Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Osman Uzun ve beraberindeki heyette bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, AR-GE Müdürü Dr. İsmail Erim Köseoğlu, Özel Kalem Müdürü Serdar Uslu ve Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu Kastamonu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ile Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kaynar hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, Üniversite ile ESK Genel Müdürlüğü arasında iş birliğini içeren bir protokol imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Genel Müdür Osman Uzun tarafından imzalanan protokol kapsamında, bölgenin hayvancılık sektörü ve endüstriyel kalkınmasına yapılacak katkıları en üst seviyeye çıkarmak ve Üniversitemiz ile kurum arasında karşılıklı akademik çalışma ve proje yürütülmesi amaçlanırken,  Endüstriyel et ve süt ürünlerinin üretiminde katma değer sağlayacak alanlarda da analiz ve çalışmalar yapılması hususlarında mutabık kalındı.

Akademik çalışmalara önem verdiklerinin altını çizen Genel Müdür Osman Uzun, “Kurumsal bilgi ve birikimimizi, fiziki altyapımızı, tüm tesis ve insan kaynaklarımızı gençlerimizle, akademik camia ile paylaşmak daima bizi heyecanlandırmaktadır.” dedi.

Konuşmanın devamında Uzun, imzalanan iş birliği protokolünün kurumlara ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyaretten ve Kastamonu Üniversitesi  ile yapılan iş birliğinden ötürü memnuniyetini ifade eden Rektör Topal, “Et ve Süt Kurumu ile iş birliği protokolü imzalayan ilk üniversite olmanın getirdiği mesuliyetin farkındayız. Öğrencilerimizin eğitim hayatına ve mezuniyet sonrası iş hayatlarına katkı sağlayacak olan bu protokolün başta Veteriner Fakültemiz olmak üzere bölgemiz ve Üniversitemiz ihtisas sahasına da çok büyük katkıları olacaktır. Kurumunuzla yapacağımız iş birliğinin geliştirilmesi ve ilerlemesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal , konuşmanın sonunda iş birliği protokolünün; öğrencilerimize, akademik camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.