enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesinde Anlamlı Konser

Kastamonu Üniversitesinde Anlamlı Konser
17 Aralık 2021 12:06
A+
A-

Bestekâr Hâfız Âmir Ateş ve Tanbûri Prof. Dr. Murat Sâlim Tokaç Kastamonu Üniversitesinde düzenlenen Türk Sanat Müziği konseri etkinliğinde dinleyiciler ile buluştu.

Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, onlarca esere notalarıyla hayat veren ünlü bestekâr Hâfız Âmir Ateş’e, Tanbûri ve Neyzen Prof. Dr. Murat Sâlim Tokaç ve beraberinde mutrip heyetinde yer alan Ud’da Güray Soğancı, Keman’da Samet Çetiner, Ney’de Muhammed Feyzi İbrahimoğlu ve Ritim’de Fatih Çatak da enstrümanlarıyla eşlik etti.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği programda farklı makam ve türlerde çok sayıda eser Âmir Ateş tarafından seslendirildi. Kastamonu’ya adanmış bir şiiri de besteleyerek hayat veren sanatçı, dinleyicilerden büyük beğeni gördü.

Zaman zaman eserlerin hikâyelerine de değinen Sanatçı, Kastamonu ‘da gördüğü büyük misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese ve dinleyicilere teşekkür etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konser sonunda Bestekâr Hâfız Ateş ve Tanbûri Prof. Dr. Tokaç ile mutrip heyetinde yer alan sanatçılara teşekkür ederek, hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.