enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ve İlçelerinde Kar Yağışı Başladı. Fırtınaya dikkat (17-18 Aralık Hava Durumu)

Kastamonu ve İlçelerinde Kar Yağışı Başladı. Fırtınaya dikkat (17-18 Aralık Hava Durumu)
17 Aralık 2021 07:45 | Son Güncellenme: 17 Aralık 2021 07:57
A+
A-

Yağış ve soğuklar tüm Türkiye’yi etkisi altına almış bulunmakta. Meteoroloji müdürlüğü uyarı üstüne uyarı yapıyor. Özellikle Batı Karadeniz için Fırtına uyarısı yapıldı. Kastamonu ve bir çok ilçelerde özellikle Taşköprü ve Tosya başta olmak üzere yüksek kesimlere kar yağışı başladı. Kar yağışının artarak devam etmesi tahmin ediliyor. Bazı köy yolları ulaşımda sıkıntılara sebep oluyor.

İşte 17-18 Aralık Hava durumu

Batı Karadeniz ‘in Batısındaki Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek olan yağışların, Düzce, Zonguldak ve Bartın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), iç kesimlerinde 500 m üzeri rakımlı yerlerde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Batı Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz’in doğusunda (Kocaeli-Sinop arasında) yarın (17.12.2021 Cuma) ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu’nun Doğusundaki Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra güneydoğu bölgelerimizde görülecek olan yağışların, Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğu, Batman’ın kuzey, Bitlis ve Muş’un batı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), 900 m üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde (15-25 cm), Cumartesi (18.12.2021) günü öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklediğinden ani sel, su baskını, kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.