enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Unescoya Katılmak İstiyor

Kastamonu, UNESCO turizm ve bölgesel kalkınmayı destekleyen UNESCO Küresel Jeopark Ağı’na ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla online bir toplantı gerçekleştirildi

Kastamonu Unescoya Katılmak İstiyor
2 Ekim 2020 17:51 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2021 11:32
A+
A-

Kastamonu, tüm dünyadan 161 unsurun yer aldığı UNESCO( Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Küresel Jeopark Ağı’na dahil olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Kastamonu, UNESCO Jeopark Tematik Masası tarafından turizm ve bölgesel kalkınmayı destekleyen UNESCO Küresel Jeopark Ağı’na ilişkin farkındalığı artırmak ve kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ve Dr. Şule Ürün’ün de yer aldığı toplantıya Kastamonu UNESCO Jeopark Ağı Toplantısı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt ve Kastamonu UNESCO Jeopark Tematik Masası üyeleri de katılım gerçekleştirdi.
Toplantıda Kastamonu UNESCO Küresel Jeopark Ağı için bir yol haritasının belirlenmesi, karşılaşabilecek olası sorunlar ve çözümleri, uluslararası Jeopark Ağı’na dahil olan örnekler ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konu başlıkları ele alındı. Türkiye’den Kula Salihli Jeoparkı’nın da yer aldığı UNESCO Küresel Jeopark Ağı, UNESCO Miras Listelerinden biri olarak sürdürülebilir kalkınma ve korumanın ön planda olduğu bütüncül bir yaklaşım olarak ele alınıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.