enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Teknokent Yeni Binasında ilk Toplantı yapıldı

Kastamonu Teknokentin, inşaatı tamamlanan yeni İdare ve Kuluçka Merkezi Binasında ilk etkinlik gerçekleştirildi. Kastamonu Teknokent firmaları, Kastamonu KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol’un “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” bilgilendirme toplantısı için yeni Teknokent binasında bir araya geldi.

Kastamonu Teknokent Yeni Binasında ilk Toplantı yapıldı
12 Şubat 2022 09:38 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2022 09:40
A+
A-

Kastamonu Haberleri

Bilgilendirme toplantısına, Nevzat Erol’la birlikte Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu’nun yanı sıra KÜ TTO Koordinatörleri ve Kastamonu Teknokent firmaları katıldı.

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile COVID-19 salgını etkilerinin nispeten yüksek olduğu bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerini sağlamak amacıyla başlatılan destek programı hakkında bilgi veren Nevzat Erol sunumunda; programın şartlarına, başvuru koşullarına ve sürece de değindi. Özellikle teknokent firmalarına yönelik verilen diğer desteklerinde konuşulduğu bilgilendirme toplantısında, firmaların söz konusu desteğe ve diğer KOSGEB desteklerine yönelik sorularını da yanıtladı.

Bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ise, sanayi sicil belgesi verilmesi işlemleri başta olmak üzere, sanayi siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin unvan değişikliği, adres değişikliği veya ürün ilavesi yapmaları durumunda sanayi sicil belgesinin değişiklik işlemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Firmaların sorularını da yanıtlayan Emirsüleymanoğlu’nun ardından kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Teknokent firmalarının yeni binada artık daha sık bir araya geleceğinden, eğitim, bilgilendirme ve sosyal etkinlikler kapsamında pek çok aktivitenin bu çatı altında gerçekleşeceğinden bahsetti. Kastamonu Teknokent’in üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında yapılan ziyaretlere de ev sahipliği yapacağını vurgulayan Kasım Yenigün misafirlere ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.