enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü İl Genel Meclis Üyesi Seçilen Emekli İmam Bayram Özsoy Kimdir?

31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Partiden Kastamonu Taşköprü İl genel meclis üyesi seçilen yılların İmam Hatibi, şimdinin siyasetçisi Bayram Özsoy Hocaya, Kastamonu Haber ekibimiz adına Ertuğrul Köse sordu, Bayram Özsoy cevapladı.

Kastamonu Taşköprü İl Genel Meclis Üyesi Seçilen Emekli İmam Bayram Özsoy Kimdir?
6 Nisan 2024 18:53 | Son Güncellenme: 6 Nisan 2024 19:16
A+
A-

Emekli İmam Bayram Özsoy kimdir, nerede doğmuş, nerede okumuştur. Dede lakabı, İmamlık hayatı ve diğer tüm bu soruların cevabını eski imam şimdinin İGM Üyesi Bayram Özsoy’dan dinleyelim. Şunu baltan belirtelim; Köylere hizmet götürmenin en önemli ayağı olan İl Genel Meclis üyeliğinde Bayram Özsoy’u önemli görevler ve hizmetler beklemektedir.

Ertuğrul Köse: Hocam BAYRAM ÖZSOY KİMDİR? Sizi tanıyabilir miyiz?

  Bayram Özsoy; 06.06.1977 ​Kastamonu İli Taşköprü İlçesi, Ağcıkişi Mahallesinde bir kurban bayramı sabahı dünyaya geldiğim için ismimi “Bayram” olarak verilen bir çocuk olarak dünyaya geldim.
​İlköğretimimi Ağcikişi Mahallesinde tamamladıktan sonra, Ortaokul ve Lise öğrenimimi Taşköprü İmam Hatip Lisesinde devam ettirdim. Lise yıllarımda gerek okulumuz gerekse İl düzeyinde yapılan güzel şiir okuma yarışmalarında birinci oldum. bu anılarıma ait çok sayıda madalyalarım bulunmaktadır.



DEDESİ AK MEHMET TORUNU AK PARTİLİ OLDU

Gerek Mahallemizde gerekse Taşköprü ilçesinde AK MEHMET lakaplı Rahmetli Mehmet ÖZSOY ‘ dedemin büyük gayret ve telkinleriyle, “evladım bizim arkamızdan hayır dua edecek bir nesil yetişsin” sözlerinin muhatabı olarak 1987 Yılında beni kendi elleriyle kayıt ettirmiş olduğu iMAM HATİP ortaokulu ve Liseden 1994 Yılında Mezun oldum.



Okuldan mezun olduktan sonra gerek kendini geliştirmek gerekse aileme katkıda bulunmak düşüncesiyle İlçemizin sevilen esnaflarından Camcı Cengiz Lakaplı Cengiz YAĞCIGİL’ in ustamın yanında yaklaşık 3 yıl çalıştım. ​Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığının Kastamonu bünyesinde açmış olduğu İmam Hatip ve Müezzinlik sınavına girerek başarılı oldum.

Sınav sonrasında Taşköprü İlçe Müftülü tarafından 01.01.1997 Tarihinde ilk görev yerim olan GERMEÇ, Kahya Köyü ,Tepe Mahallesinde imam hatiplik görevine başladım. Burada bir yıla yakın görev yaptıktan sonra, 17.11.1997 Tarihinde İlçemiz İncesu Köyü Duşluk mahallesi İmam hatipliğine atandım. İlçemizin bu nadide köyünde 7 yıla yakın görev yaptım, en çok anılarımı bu köyde biriktirdim. İnce su köyü duşluk mahallesine yeni yapılan cami inşaatı, gasilhane, şadırvan ve tuvaletlerinin yapımlarında büyük bir özveriyle çalıştım.

​Bu köyümüzde görev yaparken 1999 yılı sıcak bir Ağustos ayında Vatani görevimi ifa etmek üzere Isparta Dağ Komando Taburuna acemi birliğine teslim oldum. 3 ay görev sürem içerisinde tabur nezdinde, Eğitim ve Atışlarda gösterdiğim üstün başarılarımdan dolayı, dönemin Komutanı Tümgeneral Selahattin UĞURLU tarafından gerek üstün hizmet madalyası gerekse ailemi onura edecek takdir belgeleriyle taltif edildim.

​Acemi birliğimi burada tamamlıktan sonra usta birliği görev yerim olan , KKTC Akdeniz Komamda taburu Yiğitler bölüğüne sevkim yapıldı. Yeni görev yarimde Taburumuz içerisinde bulunan Mescid de Silah arkadaşlarım ve Komutanlarıma görev yaptım. Görev sürem içerisinde 3 defa üst Silahla atış birinciliklerim yanında eğitimde göstermiş olduğum üstün başarılardan dolayı üstün hizmet madalyaları ile ödüllendirildim.

​2001 Yılında Vatani görevimi tamamladıktan sonra ikinci görev yerim olan İncesu Köyü Duşluk mahallesinde tekrar görevime başladım.
​22.04.2001 Tarihinde Evlendim. Evliliğim neticesinde görev yaptığım köyde bir kız çocuğum dünyaya geldi. Çocuğumun gelişimi ve eğitim hayatını düşünerek Taşköprü ilçemize tayinimi istedim.

​04.04.2004 Tarihinde İlçemiz Merkez Gazi Dede Camiine müezzin Kayyım olarak atandım. Kendimi geliştirmek ve daha iyi bir eğitim almak için ​2013-2014 Yıllarında İlahiyat Ön lisans okulunu bitirdim.

​2011 Yılında Cenab-ı Allah’ ın lütfetmesiyle Annem ve Babamla birlikte Hac Vazifemi ifa ettim.
​2016/2017/2018/2019/2020/2021 Eğitim öğretim yıllarında, İlçemiz Muzafferettin Gazi İlköğretim okulu, Taşköprü Sağlık Meslek Lisesi, Taşköprü Fen Lisesi, Endüstri meslek Liselerinde Din Kültür ve Ahlak bilgisi derslerinin yanında Kur’anı Kerim okuma ve öğrenme derslerine girerek Kutsal saydığım Öğretmenlik mesleğini de 7 yıl gibi uzun bir süre yapma şerefine nail oldum.

​İlçemizde görev yaptığım süre içerisinde 15 yıla yakın Diyanet -Sen İlçe Başkanlığı, 10 Yıla yakın Memur- Sen Sendika başkanlığı, Okul Aile birliği Başkanlıklarım, Kastamonu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulunda görev aldım.

​31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçiminde İlçemi Kastamonu nezdinde en iyi şekilde temsil etmek ve İlçemiz sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için, bilgi birikim ve tecrübelerimi bu alanda kullanmaya karar verdim. Yapılan seçimler neticesinde Kastamonu İli Taşköprü ilçesi Ak Parti 1. sıra İl genel Meclisi Üyesi olarak seçildim. Evli ve 2 Kız bir erkek olmak üzere 3 Çocuk babasıyım.

Ertuğrul Köse: Hocam çok teşekkürler, bizde 37 Haber ekibi olarak sizi tebrik ediyor, bu yeni görevinizde üstün  başarılar diliyoruz. Yakından tanıdığım ve samimiyetine ve çalışkanlığına her daim şahit olduğum Bayram Özsoy ile ilgili düşüncelerimi ayrıca yazmaya çalışacağım.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.