enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Sanayiden Dünya Yolculuğuna

Kastamonu’da kurulmaya çalışılan ama bürokratik engellerden dolayı bir türlü gerçekleşmeyen Kastamonu’ya sanayi ve ÜRETİM hayaliyle yanıp tutuşan ve dertleşen bir ailenin alın teri ve çabasıdır Tahriksan Redüktör… 

Kastamonu Sanayiden Dünya Yolculuğuna
12 Kasım 2021 10:32 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2021 11:09
A+
A-

Kastamonu’lu Markalar

Düşünceden harekete,

              hareketten düşünceye…

Şiarı ile; 1944 Kastamonu Ağlı doğumlu. İlkokulu köyüne 4-5 kilometre mesafede bulunan köy okulunda okuyan ve okula yürüyerek gidip gelen ama ne ayağında ayakkabı ne de sırtında bir ceketi olmadan bu şekilde Ortaokul ve liseyi Kastamonu’da bitirerek makine mühendisi olan Baha Kalay tarafından 1980 yılında kurulmuştur.

Bugün bir çok ülkeye ihracat yapan Tahriksan Redüktör firmasının 41 yıllık hikayesi…

41 kere maşallah diyelim

 

 

Tahriksan Redüktör AŞ. 1980 yılı ilk baharında kurulup, seri ve standart Redüktör ve Variyatör imalatına başlamıştır. Henüz o yıllarda maalesef Türkiye’de seri, standart ve istenilen boyutlarda üretilemeyen sonsuz vidalı Redüktörler profesyonel bir anlayışla, çok fonksiyonlu, modern hatlara sahip ihtiyaç duyulan çeşitlilik ve boyutlarda ilk defa Tahriksan Redüktör tarafından üretilmiş ve Türk sanayinin kullanımına iftiharla sunulmuştur.

Tahriksan Redüktör; 2004 yılında İkitelli Organize Sanayi Bölgesindeki  tesislerine taşınmıştır. Üst düzey mühendislik bilgi ve tecrübesiyle, düşüncede, tasarımda, üretim şekillerinde ve ihtiyaçlara çözüm üretmede farklı ve yeni bir bakış açısı  ile Türk Sanayisine, ihracatı ile de ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Son model bilgisayar kontrollü tezgahlar (CNC Torna, CNC Yatay ve dikey işleme merkezleri, CNC taşlama) ve kontrol sistemleri ile yenilenmiş; sürekli yenilik, iyileştirme ve geliştirme arzu ve istekleri ile dopdolu, Cad-Cam programları ile desteklenmiş ar-ge departmanı ve tüm kadrosuyla geleceğe  ümit ve gayret dolu adımlarla kendi öz gücü ve sermayesi ile  ilerlemeye devam etmektedir.

TAHRİKSAN REDÜKTÖR’ÜN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLER

Variyatörlü Tahrik Gurubu

Firmamız 1980 yılında resimde görülen variyatörlü tahrik grubunu üretmiştir. Variyatörlü tahrik gurupları mekanik variyatör aracılığı ile değişken devir aralıklarında çalışabilen variyatör + redüktör birleşimleridir.

Sonsuz Vidalı Redüktör

1980 senesi yaz aylarında ürettiğimiz üniversal, seri ve standart sonsuz vidalı redüktör modellerinden bir örnek. Tahriksan Redüktör 1980 senesi yaz aylarında TSR 40 – TSR 50 – TSR 63 – TSR 80 – TSR 100 – TSR 125 – TSR 160 gövde büyüklüklerinde sonsuz vidalı redüktörleri bugünkü anlamda seri ve standart olarak üretmiştir.

Sonsuz Vidalı Redüktör

1980 senesi yaz aylarında ürettiğimiz üniversal, seri ve standart sonsuz vidalı redüktör modellerinden bir örnek. Tahriksan Redüktör 1980 senesi yaz aylarında TSR 40 – TSR 50 – TSR 63 – TSR 80 – TSR 100 – TSR 125 – TSR 160 gövde büyüklüklerinde sonsuz vidalı redüktörleri bugünkü anlamda seri ve standart olarak üretmiştir.

Nostalji Albümü

Firmamızın kurucusu makine mühendisi Baha KALAY tarafında tasarlanıp üretilen çok istasyonlu redüktör gövdelerini işleme tezgahı yıl yıl 1987

    Tahriksan Redüktör Vizyonunu şu şekilde açıklıyor

Firmamız Tahriksan Redüktör AŞ. 1980 yılı ilk baharında kurulup, seri ve standart Redüktör ve Variyatör imalatına başlamıştır. Henüz o yıllarda maalesef  Türkiye’de seri, standart ve istenilen boyutlarda üretilemeyen sonsuz vidalı Redüktörler profesyonel bir anlayışla, çok fonksiyonlu, modern hatlara sahip ihtiyaç duyulan çeşitlilik ve boyutlarda ilk defa firmamız Tahriksan Redüktör tarafından üretilmiş ve Türk sanayinin kullanımına iftiharla sunulmuştur. Firmamız 2004 yılında İkitelli Organize Sanayi Bölgesindeki  tesislerine taşınmıştır. Üst düzey mühendislik bilgi ve tecrübesiyle, düşüncede, tasarımda, üretim şekillerinde ve ihtiyaçlara çözüm üretmede farklı ve yeni bir bakış açısı  ile Türk Sanayisine, ihracatı ile de ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Son model bilgisayar kontrollü tezgahlar (CNC Torna, CNC Yatay ve dikey işleme merkezleri, CNC taşlama) ve kontrol sistemleri ile yenilenmiş; sürekli yenilik, iyileştirme ve geliştirme arzu ve istekleri ile dopdolu, Cad-Cam programları ile desteklenmiş ar-ge departmanımız ve tüm kadromuzla geleceğe  ümit ve gayret dolu adımlarla kendi öz gücü ve sermayesi ile  ilerlemeye devam etmektedir.

Tahriksan Redüktör Misyonu ise;

Tahriksan ürünlerinin  kalitesinde en iyiyi yakalamak için sektöründeki gelişmeleri takip etmeyi, pazar payındaki istikrarını sürdürmek için müşterilerinin istek ve beklentilerine eksiksiz ve zamanında cevap vererek, sürekli artan müşteri memnuniyeti sağlamayı, eğitimli çalışanlarının performansını huzurlu bir çalışma ortamı sağlayarak arttırmayı ve bu şekilde kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirmeyi kendi politikası olarak benimsemiştir.

Hedefimiz kendi alanımızda dünya çapında  standartları belirleyen takip edilen öncü kuruluş olmaktır.

Biz Tahriksan firması tüm çalışanlarımızla birlikte ülkemizin geleceğinin sanayi kalkınması ve üretimden geçtiğinin bilinciyle çalışıyor ve üretiyoruz. Bu doğrultuda sizleri Tahriksan üretimi redüktörleri kullanan  müşterilerimiz arasında görmeyi temenni ediyor, tüm çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

www.tahriksanr.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.