enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu İnebolu’dan Dünya Yolculuğuna REİS GIDA

Mehmet Reis, 1981 yılında sadece güvene dayalı sermayesiyle Reis Ticareti kurarak, Unkapanı’nda iş hayatına atıldı. 1993 Yılında ise Reis Tarımsal Ürünler A.Ş.’yi kurdu. Reis Gıda markasının Kastamonu İnebolu’dan başlayan ve Dünya markası yolculuğuna uzanan markalaşma hikayesi…

Kastamonu İnebolu’dan Dünya Yolculuğuna REİS GIDA
11 Kasım 2021 11:00 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2022 09:44
A+
A-

1981’den Günümüze Reis Gıda… 11 Kasım Reis Gıda ve Mehmet Reis için çok önemli bir tarihtir. 11 Kasım; hem Reis Gıda’nın hem de Mehmet Reis ailesinin temellerinin atıldığı bir gündür.

37 haber olarak Kastamonu’muzun ve ülkemizin çok önemli bir değeri olan Reis Gıdaya ve Mehmet Reis ailesine sağlık, sıhhat ve her daim başarılar dileriz.

Reis, bu topraklardan dünyaya yayılan global bir kuru gıda markasıdır. Çiftçilerimizin el emeği göz nuru olan pirinç ve bakliyat üretimleri, “Reis” markası ile 4 kıtada 26 ülkeye ihraç edilir.

Reis’in temelleri,1981 yılında Unkapanı’nda 40 metrekare bir alanda atıldı. 1993 yılında Güngören’de yılda 30 bin ton üretim kapasiteli tesisinde, Reis Tarımsal Ürünler A.Ş. olarak yoluna devam etti. 2007 yılında İkitelli-Aykosan Sanayi Sitesi’nde, yılda 40 bin ton üretim yapan tesisine geçti. 2013 yılı Mayıs ayında, İstanbul Esenyurt’ta 13 bin 500 metrekare kapalı alanı olan yeni fabrikasına taşındı ve tesiste yaptığı ilave yatırımla, pirinç ve bakliyatta yıllık üretim kapasitesi 129 bin tonu buldu.

40 yıldır bakliyat sektörünün lideri olarak, tüketiciyi yerli tohumdan üretilen ürünlerle ve dünya lezzetleriyle  buluşturan Reis Gıda, ayrıca Kastamonu Taşköprü’de 2000 yılında kurduğu yıllık 5 bin ton üretim kapasiteli sarımsak işleme tesisinde, endüstriyel ve Horeca grubu için üretim yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası kalite normlarına uygunluğu belgelenmiş olan Reis ürünleri, ülkemizin yanı sıra, ABD, Azerbaycan, İsveç, İngiltere, Almanya, Finlandiya, Norveç, Danimarka, Hollanda, Belçika, Slovenya, Avusturya, Bosna Hersek, Kanada, Katar, Kuveyt, Fransa, İsviçre, Japonya’nın aralarında bulunduğu 4 kıtada 26 ülkeye ihraç edilir.

Nielsen Türkiye ve Reis Gıda işbirliğiyle ‘kuru gıda ve genel sektör analizleri’ 2000 yılından itibaren düzenli olarak yapıldı ve son araştırma 2015- 2016 yılları arasında gerçekleşti. Araştırma sonuçlarına göre, ‘Reis markası’ pirinç ve bakliyat marka bilinilirliğinde lider marka olarak, ilk araştırmanın yapıldığı 2000 yılında günümüze kadar daima birinci sırada yer aldı.

Marka sağlığı göstergeleri arasında tüketiciler için en önemli faktör, Reis markasının ‘güvenilir’ olmasıdır. Araştırma sonucuna göre Reis;  pirinç ve bakliyat kategorisinde ”en güvenilen” ”en çok tercih ve tavsiye edilen marka” oldu.

Yurtiçi ve yurtdışında ‘güvenilir marka’  imajıyla liderliği elinde bulunduran Reis; kalite anlayışından ve tüketicinin korunması düşüncesinden ödün vermeden, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Üstün kaliteyi, uygun fiyat ve zamanında teslim etmeyi ilke edinen Reis, hem sahip olduğu belgelerin ve ödüllerin, hem hizmet verdiği tüm perakende satış mağazaları ve tüketicilerin kendisine yüklediği sorumluluğun bilincindedir.

Sektöründe ve ülkemizde, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde ilklere imza atan Reis, 2009 yılında ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla başlattığı obezite ile mücadele kampanyası, ‘Abur Cubur Olacağı Budur’ ile devam ettirdi. Kampanyada bir sonraki slogan “Abur Cubura Karnımız Tok” oldu. 2015 yılında başlattığı ve 2016 yılında devam ettirdiği “Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada” çalışmasıyla, sağlıklı bir toplum için obeziteye karşı mücadelesini sürdürmüş, 2017 yılında ”Evde Yemek Var” kampanyası ile devam ettirmiştir. 2018 yılında ise ”#SenBirTabakPaylaş” etiketiyle, paylaşılan tüm boş tabak sayısınca ihtiyaç sahiplerinin tabaklarını umutla doldurdu. Bu projeyi başta Kızılay olmak üzere birçok resmi yardım kuruluşuyla gerçekleştirmiştir.

Türk Kızılay’ının 144. yaşında, yurt içi ve yurt dışı insani yardım operasyonlarına verdiği desteklerden dolayı 2012 yılında, Reis Gıda’nın Altın Madalya ödülü dönemin Başbakanı tarafından Mehmet Reis’e takdim edildi.

Toplumsal bir yara olan sokak çocukları, hayatın kendilerine getirdiği zorluklara ve engellere karşılık sosyal hayata tutunma mücadelesi veren bedensel ve zihinsel engelliler, kadın sığınma evleri, Çocuk Esirgeme Kurumları, Darülaceze, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı gibi birçok proje, maddi ve manevi olarak desteklenir. Yapılmakta olan çalışmalar birkaç örnek verelim. Mehmet Reis, 1994 yılında enflasyonla mücadele için radikal bir karar alarak, Türkiye’de ilk defa sabit fiyat uygulamasını tek başına cesaretle gerçekleştirdi. Kastamonu Taşköprü’de 2014 yılında ‘İyi Tarım Uygulaması’ projesini başlatır. Aynı yıl, Yılın Sosyal Sorumluluk ödülüne layık görüldü ve yine 2014 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteyle yaptığı mücadeleden dolayı Obezite ile Mücadele Teşekkür Plaketi verildi. Reis, 2015 yılında Yeşil Ekonomi ödülü ve Tüketici Kalite ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin önerisiyle, Birleşmiş Milletler (BM) 2016 yılını ‘Uluslararası Bakliyat Yılı’ ilan etmişti. Reis Gıda katıldığı her platformda; ‘Bakliyat açlığa çaredir, doyurucudur, bitkisel protein sağlar ve artımlıdır’ diyerek kamuoyunu bilgilendirmektedir. 17 Ekim 2018 yılında Dünya Gıda Günü’nde ”Dünya Gıda Günü Ödülü” ile onurlandırılmıştır. 1993-2020 yılları arasında bin1000’nin üzerindeki gence eğitim bursu verilir ve burs verilmesine devam edilir. Reis, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini sürdürmeye devam eder.

Reis AŞ, toplumun çıkarlarını, daima kendi çıkarlarının üstünde tutarak, bunun ülkesine olan borcunu ödemesinin bir yolu olduğunu düşünmektedir.

Kaynak : www.reisgida.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.