enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Günleri Yeniliğe Açık Olmalıdır!

 Yine uzun uğraşlar ve emekler sonucu hazırlanan, Kastamonu’ya ticaret ve turizm de sınıf atlatan, ekonominin seyrinin değiştiği bir Kastamonu Günlerini daha sonuçlandırdık.

Kastamonu Günleri Yeniliğe Açık Olmalıdır!
A+
A-

Her sene bu defa daha nasıl başarısız olabiliriz diye düşünülen ve her sene daha kötüye giden bir imajla programı bitirip, en iyi işi biz yaptık diye övünenlerin çokluğu, protokolün ziyaretçiden kalabalık olduğu bir fuar oldu bu sene. Kastamonu’da ki çoğu belediyenin katılmadığı, açılışında bile bulunmadığı yine bir partinin tekeline sığdırılan görkemli açılış programının ardından fuar alanı içinde bir sessizlik hakim oldu.

Gelen ziyaretçiler Türkiye’nin çeşitli illerinden gelip Kastamonu’lu adı altında satış yapan işletmelerden alışverişlerini yaptılar ve fuara katılan 2’si İBB standı olmak üzere bazı stantları ziyaret edip geri döndüler.

Bir diğer dikkat çeken konu ise şube başkanlarının da yapılan etkinliğe katılmaması ve protokolde ki yerlerini almaması oldu. Hülle ile gelen hülle ile gidecek gibi bir hava oluştu.

Yıllarca aynı koltukları sahiplenen, gençleri ötekileştiren, ciddi anlamda hiç bir proje üretmeyenlerin artık kenara çekilmesi, abilik görevini yapması ve yerlerini daha enerjik ve karşılığı olan arkadaşlara bırakmanın zamanının geldiğini anlamaları gerekiyor. Yılda bir defa kendilerinden başka kimseye faydası olmayan bir etkinlik ile başarılı olduğunu zannedenler, Koltuklarını siyaset malzemesi yapabilecek kadar küçülenler başarısızlıklarını da göremeyecek kadar kibir yüklenmişler maalesef.

Umuyoruz ki bu sorunlar ve sorunların sebepleri kısa sürede bir toplantı yaparlar ve kendilerine üstün başarı plaketlerini sunduktan sonra İSTİFA etmek gibi bir ERDEM olduğunu da hatırlar ve gereğini yaparlar. Zira yaklaşan yerel seçimler öncesi yine kapı kapı gezinip adaylık istenmesi ve 5 kişinin izlediği basın açıklaması faciasını yaşamak zorunda kalmayız…

Son olarak bu tanıtım günlerinin yeri artık yurt içi olmaktan çıkmalı ve global anlamda ses getirecek, tanıtıma destek olacak, gelir getirecek işlere imza atılmalı. Yoksa Kastamonu’lu olmayanlara bile stant satıldığı, siyasi çıkarlara bir ilin heba edilişini izlemeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.