enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu : “Bu Dönemde Beytü’l-mâl’ı Koruduk” (Ak Parti ve MHP Arasında Seçim Yarışı Kızışıyor)

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin’in düzenlediği ve teşkilat üyeleri ile düzenlenen basın toplantısında ilginç şeyler söyledi…

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu : “Bu Dönemde Beytü’l-mâl’ı Koruduk” (Ak Parti ve MHP Arasında Seçim Yarışı Kızışıyor)
6 Eylül 2023 00:03 | Son Güncellenme: 6 Eylül 2023 06:55
A+
A-

Peki Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu neler söyledi, kime söyledi, ne demek istedi, hangi iddialarda bulundu, ve hangi verileri sundu?

  Başkan Vidinlioğlu diyor ki! Benden önce Belediyenin bütçesi 190 Milyondu, bunun da 145 Milyonu borçtu. Yani belediyenin bütçesinin 4’te 3’ borca gidiyordu. Tabi sayın başkan bunu demekle kalmıyor, ve diyor ki; Biz Beytü’l- mâl’a sahip çıktık. Şimdi bu ne demek peki? Bir önceki dönemde Beytülmal’a sahip çıkılmamıştı demek değil mi? Peki bir önceki belediye başkanı Chp’den mi yoksa İYİ Partiden mi? İşte işin püf noktası burada? Başkan Galip Vidinlioğlu; açıkcası Cumhur ittifakında beraber oldukları Ak Partili Tahsin Babaş’ı “Beytü’l-mâl’a sahip çıkmamakla suçluyor.”

  Başkan Vidinlioğlu; “Belediye bütçesi 190 Milyon ama 145 milyon borç yapılmış” deseydi, şöyle bir sonuç çıkabilirdi. Bir önceki belediye başkanı yatırım yapmış, o projelerde devam ediyor” ama böyle ifade etmiyor.

Açıkcası Beytü’l-mâl’a sahip çıkılmamış diyor. Bizim dönemimizde hem bütçeyi 5 kat artırdık, hemde borcu çok aşağılara 100 milyona çekmiş olduk, yolsuzluk, hırsızlık yapmadık” diyor.

Başkan Galip Vidinlioğlu’nun konuşmasının ilgili bölümünü aynen aktarıyoruz. Bakalım bu iddialar hakkında sayın Tahsin Babaş bir açıklama yapacak mı?

 

VİDİNLİOĞLU : BELEDİYEYE MALİ DİSİPLİN GETİRDİK’’

‘’Beytülmal’a sahip çıktım. 190 milyon bütçesi olan belediyede 145 milyon borçla teslim aldım. Bütçenin dörtte üçü borçtu ve Mart sonu itibariyle orada harcanacak bir bütçe de kalmamıştı. Şuanda 1 milyar TL’nin üzerinde bütçe var, belediyenin toplam borcu 100 milyon TL. Dörtte üç borçtan, bütçenin yüzde 10 borcuna düşmüş bir belediye mevcut. Dolayısıyla Beytülmal’a sahip çıktım, dışarıda hiç kimse Kastamonu Belediyesi’yle ilgili; ‘Arkadaş, şurada şu yolsuzluğu yaptı, burada bu yolsuzluğu yaptı’ diyemez. Dolayısıyla bütçe disiplini getirdim ve parayı da doğru yönettim. Doğru yönetmeseydim, ülkenin, insanlığın geçirdiği; pandemiydi, seldi, depremdi, bunca olumsuzluğa rağmen bunca iş yapılmazdı ve bu kadar da borç yükü olmazdı. En az bunun 3-4 katı borç olurdu. Demek ki doğru yapmışız. Dolayısıyla bir mali disiplinin geldiği doğrudur, belediye bütçesini, Beytül malı koruduk. Son kuruşuna kadar da korumaya devam edeceğiz. Elinde belgesi, bilgisi, kanıtı olan varsa buyursun ortaya koysun. Ama tezvirat, soru işareti üzerinden kimse belediye üzerinden polemik yapmasın.”

‘’GÖREVİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’’

‘’31 Mart 2019’da tarihi bir başarıya ulaştık ve Kastamonu Kalesi’nden de üç hilali indirme gibi bir asla lüksümüz yok. Biz bir çalışıyorsak, üç çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi siyasi gelenek olarak çok zor günlerden geçmiştir. Ülkenin sigortasıdır. Yerel yönetimlerdeki başarısı da ortadadır. Buna kimsenin gölge düşürmesine de, 3 hilalin o kaleden inmesine de izin vermeyiz. Kastamonu’da bir gelenek haline gelen MHP belediyeciliğini, inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde de devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kastamonu, Taşköprü ve Tosya gibi 3 önemli belediyeyi Mhp’li başkanlar yönetiyor. Bu 3 belediyede hem MHP teşkilat içi, hemde Cumhur ittifakı ortağı Ak Parti ile kıyasıya bir yarış başladı bile. Ve bu yarış kızışarak devam edeceğe benziyor. Bu üç mevcut başkandan Galip Vidinlioğlu’nun adaylığı hemen hemen kesin gibi. Diğerleri ile ve tüm ilçelerle ilgili gelişmeleri ve kulisleri kısa zamanda yazmaya çalışacağım.

AK PARTİ BEYTÜ’L-MAL’A CEVABI BELEDİYE MECLİSİNDE RET OYUYLA VERDİ!

Kastamonu Belediyesi’nin 100 milyon TL’lik kredi talebine AK Partililerin ret oyu vermesi dikkat çekti. Bu durumun Başkan Vidinlioğlu’nun konuşmasından bir gün sonra gerçekleşmesi iki partinin seçime odaklandığının en büyük kanıtı oldu.

Özel Halk Otobüsleri fiyat tarifesi, Kreş ve Gündüz Bakımevi fiyat tarifesi, Pazar yerleri devir ücreti fiyat tarifesi konularının yanı sıra; Belediye Başkanlığının kredi talebi de Kastamonu meclisinde konuşuldu.

KASTAMONU MECLİSİNDE MHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKI

AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin 100 milyon TL’lik kredi talebine ret oyu vermesinin ardından; toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,’’Bugünkü meclisimiz için söylenecek şeyler elbette var ama, bunları bilahare mutlaka gündeme getirir ve konuşuruz’’ dedi.

AK Partililerin ret oyu verdiği kredi talebi, İYİ Parti’nin de desteğiyle oy çokluğuyla kabul edildi!

Kastamonu’da Ak Parti Mhp seçim yarışı erken başladı. Mhp Kastamonu’da, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde beklediği sonucun çok altında oylar aldı. Bu sonucun yerel seçimlere de yansımaması için farklı stratejilerle seçime hazırlanmak ve seçmenini tekrar kazanmak istiyor. Ancak şu gerçek ki; Kastamonu’da ittifak Mhp’ye yaramadı ve yaramıyor da, ittifak ortağı ile kan uyuşmazlığı devam ediyor. 2019’da yapılan seçimlerde iki parti arasında kıyasıya geçmiş ve Mhp, Kastamonu, Taşköprü ve Tosya’yı kazanmasını bilmişti. Bakalım bu seçimler ittifak ortakları arasında nasıl geçecek ve farklı ittifaklar ortaya çıkacak mı?

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.