enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Araç Gıcırık (Şifalı) Suyu Hamamlarının Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Araç’ta halk tarafından Gıcırık Suyu Hamamları olarak bilinen şifalı suyun insan vücudundaki kaşıntıyı giderdiği vücuttaki kabarcıklar ve kızarıklıklar ile sivilceleri yok ettiği ve bazı cilt hastalıklarını tedavi ettiği kesin olarak bilinmektedir.

Kastamonu Araç Gıcırık (Şifalı) Suyu Hamamlarının Faydaları Nelerdir?
13 Nisan 2022 11:08 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2022 11:09
A+
A-

Kastamonu Araç’ta halk tarafından Gıcırık Suyu Hamamları olarak bilinen şifalı suyu bilenlerin, duyanların yılın her gününde buraya gelip bu mağaralarda yıkandıkları ve şifa buldukları görülmektedir.

İşte Şifalı Araç Gıcırık Suyu Faydaları

Kastamonu Araç’ta halk tarafından Gıcırık Suyu Hamamları olarak bilinen şifalı suyun insan vücudundaki kaşıntıyı giderdiği vücuttaki kabarcıklar ve kızarıklıklar ile sivilceleri yok ettiği ve bazı cilt hastalıklarını tedavi ettiği kesin olarak bilinmektedir. Bu nedenle Gıcırık Suyu Hamamları bilenlerin, duyanların yılın her gününde buraya gelip bu mağaralarda yıkandıkları ve şifa buldukları görülmektedir. Yüzyıllarca olduğu gibi günümüzde de Gıcırık Suyu Hamamları şifa dağıtmaya devam etmektedir. Bu tür rahatsızlıkları bulunanlar bu hamamlarda şifa bulmaktadır.

Su

Yüzyıllarca olduğu gibi günümüzde de Gıcırık Suyu Hamamları şifa dağıtmaya devam etmektedir. Bu tür rahatsızlıkları bulunanlar bu hamamlarda şifa bulmaktadır. Gıcırık Suyu Hamamları Araç İlçe merkezinde, Mesudiye (MUNAYRAT) mahallesinin 3 km kuzeyinde Bağlar Çayı deresinin sağ üst kısmında bulunan yerli bir kayada doğal olarak oluşmuş yan yana bitişik iki mağaradan ibarettir.

Mağaraların girişi fırın ağzı gibi olup içleri geniştir.

Mağaralardan biri erkekler hamamı, diğeri kadınlar hamamı olarak bilinmektedir. Mağaraların içinde tabi olarak oluşmuş birer yıkanma teknesi (küvet) bulunmaktadır. Bu teknelere su mağaranın tavanından damlayarak akmaktadır. Mağaradaki sular burada aynen Pamukkale’de de olduğu gibi taraverterler oluşturmuştur. Ancak mağaralar güneş alamadığından taraverterler beyaz değildir. Kaya renginde olup kazındığında altından alçıya benzer bir beyazlık çıkmaktadır.

Gıcırık Suyu Hamamlarına insan eli değmemiştir. Tamamen doğaldır. Tabii oluşmuştur. Bahse konu yer, halk tarafından Gıcırık Suyu olarak anılmaktadır. İnsan oğlunun yıllarca kullandıkları ve şifa buldukları bu hamamlar günümüzde de şifa dağıtmaya devam etmektedir.

 

Haber: İsmail Yayıkçı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.