enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Abana’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

Abana, Kastamonu’ya bağlı bir ilçedir. Doğal güzellikler ve tarihi yapıların bulunduğu ilçe, Karadeniz için önemli turistik yerlerin başında gelmektedir. Daha çok tarih ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmektedir.

Kastamonu Abana’da Gezilecek ve Görülecek Yerler
18 Nisan 2024 09:30 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2024 11:22
A+
A-

Abana Hacıveli Kanyonu

Hikayesi ile gizemli olan Hacıveli Kanyonu, sıcaklarda gitmenin iyi geldiği Hacıveli Koyu, yakın Abana tarihini merak edenler için Abana Müzesi, yaklaşık iki asırlık tarihe sahip Harmason Camii, farklı hediyelik eşyalara tutkun olanların gezmek isteyeceği Abana Belediyesi Hediyelik Eşya Çarşısı farklı deneyim yaşamak isteyenler için eğlenceli ve öğretici gezinti imkanı sunmaktadır.

Hacıveli Çayı’nın Karadeniz ile buluşmaya hazırlandığı yerde Hacıveli Kanyonu meydana gelmiştir. Kanyon, doğa yürüyüşü için uygun yerlerden biridir.

Kanyon içerisinde yer alan doğal kayalıklar, ağaçlar ve eski değirmen doğa ile baş başa kalmak için olumlu bir seçenektir.

Kastamonu' Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu’ Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Vaftiz Teknesi

 Abana Belediyesi’nin bahçesinde duran Vaftiz Teknesi’nin geçmişi Bizans’a kadar dayanmaktadır. Üzerindeki “haç” işareti ve kalıntı yazıları bu bilgileri vermektedir. Ancak teknenin bulunduğu yerden çıkarılması sonrasında yaşananlar teknedeki bilgilerin silinmesine neden olmuştur.

Abana Belediyesi’nin bahçesinde Vaftiz Teknesi’nin haricinde ilk çağdan kaldığı tahmin edilen 4-5 mimari eser yer almaktadır. Korinthos sütun başlığı bu eserlerden biridir. Korinthos sütun başlığı, Abana Çayı ile çarşı arasında yer alan araziden çıkarılmıştır.

Kastamonu' Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu’ Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Toza Seyir Tepesi

 Toza Seyir Tepesi, Abana’ya bağlı Konakören Mahallesi’nde yer almaktadır. Tepe panoramik manzara ile şehri izleyebilme imkanı sunmaktadır. İki gözetleme balkonu bulunan Toza’ya gelen yerli ve yabancı turistler şehrin bütününü görme imkanına erişmektedir. Toza Seyir Tepesi Abana’nın merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 2 km’dir.

Kastamonu Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Hacıveli Koyu

 Hacıveli Koyu, bir zamanların macera sever korsanlarını saklayan eşsiz yerlerden biridir. Koyun bir ucunda Siyelik Kayalıkları bulunmaktadır. Doğayı bu kayalıklar üzerinde izlemek isteyen ziyaretçiler her yıl yaz mevsiminde Hacıveli Koyu’na uğramaktadır.

Siyelik Kayalıklarının etrafında 1942-1943 yıllarında tarihi bir eser bulunmuştur. Bu da Hacıveli Koyu’nun yalnızca korsanlara değil daha birçok topluluğa ev sahipliği yaptığını göstermektedir. Bulunan tarihi eser ise Kastamonu Müzesi’nde sergilenmektedir.

Kastamonu Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Müzesi

Tarih meraklılarının ilgisini çekecek özellikte olan Abana Müzesi, ilçenin tarihine dair önemli eserler sergilemektedir. Özellikle Abana için özel sayılan ve iz bırakan birtakım kişilere ait dosyaların yer aldığı müze, herkese açıktır.

Abana mutfağının gizli tatlarının anlatıldığı eserlerden eski zamanlarda kullanılmış el aletleri ve eşyalara kadar her türlü tarihi materyal müzede yerini almaktadır.

Kastamonu Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Belediyesi Hediyelik Eşya Çarşısı

Abana Belediyesi’nin özellikle yaz aylarında gelen turistlerin döndüklerinde Abana’yı anımsatacak hediyelerle buluşması için kurulan Abana Belediyesi Hediyelik Eşya Çarşısı, yerel çarşı gezmeyi sevenler için ilgi çekicidir.

El yapımı materyallerin satıldığı satış kulübeleri, Abana’nın kısa özeti gibidir. Satılan materyaller tamamen bölgeye has özellikler taşımaktadır.

Kastamonu Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu Abana’da Gezilecek Yerler

Abana Harmason Camii

1846’da inşa edilen cami ilk başta zaviye görevi görmesi için inşa edilmiştir. Mevlâna Camisi olarak da bilinen yapı Selçuklu mimari yapısından esinlenilerek oluşturulmuştur. Harmason Cami, inanç turizmine ilgi duyan yerli ve yabancı turistler için en ideal gezi durakları arasında yer almaktadır.

Kastamonu Abana'da Gezilecek Yerler

Kastamonu Abana’da Gezilecek Yerler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.