enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kararsız Seçmen Ne Yapacak

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat Kararsız seçmen ve Kamuoyu Araştırmalari konusunu değerlendirdi ve önemli ipuçları verdi. Kararsız seçmen eğiliminin eskiden iktidardan yana olduğunu ama artık muhalefetten yana olduğunu belirtti. İşte araştırmacı Mehmet Ali Kulat’ın sosyal medyadan yaptığı o ilginç açıklamalar

Kararsız Seçmen Ne Yapacak
1 Haziran 2021 09:28
A+
A-

1. Son 1 yıl boyunca yaptığımız araştırmalarda SANDIĞA GİDİP OY KULLANACAĞINI SÖYLEYEN seçmen arasında KARARSIZ oranı % 10 – 12 aralığında, KARARSIZ olduğunu söyleyen seçmende iktidardan çok muhalefete daha yakın seçmendir.

2. AK PARTİLİ seçmen CHP KARŞITLIĞI psikolojisi nedeniyle CHP ile korkutularak yeniden Ak Partiye oy vermesi sağlayabiliyordu. Önce Saadet Partisi ve sonra İYİ Parti bu davranış biçimini değiştirip seçmende CHP için meşruiyet oluşturmuş oldu.

3. AK PARTİ den koparak kurulan DEVA ve GELECEK PARTİLERİ konusunda onları yok sayma / görmezden gelme politikaları hitap ettikleri taban nedeniyle etkili olmuyor. Şuan görünüşte bu iki partinin seçim kazanma gücü olmasa bile SEÇİM KAYBETTİRME GÜCÜ TARTIŞMASIZDIR.

4. Bir ittifak tarafından KAMUOYU ARAŞTIRMA FIRMALARI nın hedef alınması diğer ittifak tarafından o KAMUOYU ARAŞTIRMA FİRMASİ na çok yüksek anlam yüklenmesine neden oluyor. Ahlaksız firma var mı? Her meslekte olduğu kadar, var.

5. Cumhur İttifakı’nda CB Adayı belli. Millet İttifakının adayı kim? Sorusundan önce bu isim erken mi açıklanmalı geç mi açıklanmalı? Bugünkü güçlü piar imkanları dikkate alındığında önce ittifak resmi kayıt altına alınır ve açıklama son anda olur. İstanbul seçiminde olduğu gibi.

Kararsız Seçmen Ne Yapacak

Kararsız Seçmen Ne Yapacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.