enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kalem (Nûn) Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Kalem Sûresi; Mushaftaki sıralamada altmış sekizinci, iniş sırasına göre ikinci sûredir. Alak sûresinden sonra, Müzzemmil sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 17. âyetten 50. âyete kadar olan kısmının Medine’de indiği yönünde bir rivayet bulunmakla beraber (bk. Şevkânî, V, 307) âyetlerin üslûp ve içeriğinden bunların da Mekke’de indiği anlaşılmaktadır.

Kalem (Nûn) Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
16 Ocak 2023 06:11 | Son Güncellenme: 13 Ocak 2023 13:55
A+
A-

Kalem Sûresinin Konusu

Muhammed aleyhisselâmın Allah tarafından gönderilmiş gerçek bir elçi olduğu, yüksek şahsiyeti ve Mekkeli müşriklerin onun getirdiği mesaj konusunda yaymaya çalıştıkları tereddütler, müşriklerdeki şahsiyet bozuklukları, nimete karşı nankörlüğün sonucunu açıklamak amacıyla anlatılan “bahçe sahipleri kıssası”, âhiretin sıkıntılı ve dehşetli halleri, Allah’ın müminler için hazırlamış olduğu ödüller ve kâfirlere vereceği cezalar, sûrenin başlıca konularıdır. Ayrıca Hz. Peygamber’e metânetli olması, Yûnus peygamberin yaptığı gibi sabırsızlık göstermemesi tavsiye edilmektedir.

Kalem (Nûn) Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Faydası,  Konusu, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Kalem sûresini okursa, Allah-u Teâlâ, ahlâklarını güzel yaptığı kişilerin sevâbını ona verir.” (Beyzâvî)

Okuyanın ahlâkı güzelleşir. Kötülüklerden korunmak ve istek ile dileklerin geçekleşmesi için günde 70 veya 71 defâ okunur.

Zâlimin zulmünü, fesat edenlerin fesâdını önlemek için okunur. Şerden korunmak ve her murada nâil olmak için, 10 defa okunmalıdır.

SINAVDA BAŞARI DUASI

Zihin açıklığı için ilk 5 âyeti okunur.

Vücutta oluşan yara ve çıbanlara karşı, Kalem sûresinin 16-19. âyetleri 1 kere okunmalı, 20. âyeti de 7 kere tekrarlanmalıdır.

Nazar değmelerine karşı, Kalem sûresinin 51-52. âyetleri 7 kere okunursa, Allah-u Teâlâ’nın izni ile şifâ olur. Eğer hastanın durumu kötü ise, 10, 40 veya 100 defa okunursa hasta şifa bulur.

Hasetçilerin kıskançlıklarından korunmak ve açgözlü insanların kötü bakışlarından zarar görmemek için Kalem sûresinin 51-52. âyetleri 25 defâ yazılıp, üzerinde taşınmalıdır.

Nâziât Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.