enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kabak Çekirdeğinin Sağlığa 7 Faydası

Kabak çekirdeğinin sağlığa 7 faydası..

Kabak Çekirdeğinin Sağlığa 7 Faydası
31 Ağustos 2022 10:45
A+
A-

Kabak çekirdeği de dahil olmak üzere kabaklarla ilgili her şeyi seviyorum . Çocukken, Cadılar Bayramı’nda onları oyulmuş balkabaklarımızdan ayırmayı ve fırında kızartmak için temizlemeyi severdim. Ancak bu günlerde yıl boyunca çiğ, filizlenmiş ve kavrulmuş kabak çekirdeği bulmak çok kolay .

Kabak çekirdeğinin sağlığa faydaları

Bir porsiyon (kabaca çeyrek fincan) çiğ kabak çekirdeği yaklaşık 150 kalori, 15 gram sağlıklı yağ, sadece birkaç gram karbonhidrat ve etkileyici 8 ila 10 gram bitki proteini sağlar. Ayrıca besleyicidirler ve sağlığı korurlar. İşte altı önemli kabak çekirdeği avantajı ve bunları öğünlerinize ve atıştırmalıklarınıza dahil etmenin bazı basit yolları.

Kabak çekirdeği magnezyum ve diğer minerallerde yüksektir

Pepitas olarak da bilinen çiğ kabak çekirdeği iyi bir magnezyum, manganez, demir, çinko ve bakır kaynağıdır. Magnezyum, ruh halini ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olurken, manganez kolajen üretiminde rol oynar ve cilt ve kemik sağlığını destekler. Demir ve bakır enerji üretimi ile ilgilidir ve demir ayrıca hücrelerimize oksijen taşınmasına yardımcı olur. Çinko bağışıklığı, cilt sağlığını ve görüşü destekler. Sadece bir porsiyon kabak çekirdeği yemek, bu temel besinler için günlük hedefin %14 ila 42’sini karşılayabilir.

Kabak çekirdeği antioksidanlarda yüksektir

Minerallere ek olarak, bu güçlü tohumlar ayrıca karotenoidler ve E vitamini de dahil olmak üzere hücre koruyucu antioksidanlarla doludur. Enflamasyonu azaltmanın yanı sıra, antioksidanlar erken yaşlanmayı ve kronik hastalıkları savuşturmaya yardımcı olur.

Kabak çekirdeği faydalı yağlarla doludur

Kabak çekirdeği, alfa-linolenik asit veya ALA adı verilen bitki bazlı omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynaklarından biridir. ALA’nın sadece küçük bir kısmı somon gibi yağlı balıklarda bulunan önemli DHA ve EPA omega-3’lerine dönüştürülür. Bununla birlikte, ALA’nın faydaları arasında kalp hastalığından korunma, arter sertleşmesi riskinin azalması ve iltihaplanmayı önleme yer alır.

Kabak çekirdeği kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur

Araştırmalar, düşük karbonhidrat ve iyi bir bitki protein kaynağı olmasının yanı sıra, kabak çekirdeği yemenin tip 2 diyabete karşı korunmaya yardımcı olduğunu veya insülin regülasyonunu iyileştirmek ve organları diyabetin sonuçlarına karşı korumak gibi başka yollarla komplikasyonlarını azalttığını gösteriyor.

Kabak çekirdeği bağışıklık sistemini iyileştirir

Her ikisi de bağışıklık fonksiyonu için hayati önem taşıyan kabak çekirdeğindeki çinko ve demire ek olarak, kabak çekirdeği mantar önleyici ve virüs önleyici özelliklere sahiptir. Kabak çekirdeği de alerji ve intoleransların yaygın bir tetikleyicisi değildir.

Kabak çekirdeği sperm kalitesini artırabilir

Araştırmalar, hem kabak çekirdeği hem de kabak çekirdeği yağının prostat sağlığını korumaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Düşük çinko seviyeleri düşük sperm kalitesine bağlı olduğundan, tohumların çinko içeriği de erkek doğurganlığını destekleyebilir .

Kabak çekirdeği yağı saç büyümesine fayda sağlayabilir

Evet, kabak çekirdeği yağının bile erkek tipi kelliği tedavi etmek ve saç büyümesini teşvik etmek gibi faydaları vardır. Yapılan bir araştırmaya göre , kabak çekirdeği yağında bulunan yağ asitleri, E vitamini ve fitoöstrojenler, kafa derisine uygulandığında saç büyümesini artırmaya yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.