enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

30 Ağustos Zafer Bayramı Kastamonu ve İlçelerinde Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu ve ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kastamonu ve İlçelerinde Törenlerle Kutlandı
31 Ağustos 2022 01:37 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 10:50
A+
A-
Kastamonu merkezdeki Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Programın devamında Kastamonu Valisi Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tebrikleri Valilik makamında kabul etti.
Cumhuriyet Meydanındaki Tören
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, halkı selamlama ve  bayramlarını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın devamında, Zafer Bayramının anlam ve önemini belirten konuşma, Lise öğrencileri tarafından şiirlerin okunması, İl Jandarma Komutanlığı Köpek Unsurlarının gösterileri ve Halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Program bando eşliğinde resmigeçit töreni ile sona erdi.
 Müze Bahçesindeki Tören
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kastamonu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı”nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile çok sayıda davetli ve daire amirleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından tören Atatürk’ün nutku’nun okunması, merhum öğretmen Cemal Koral’ın konuşmasının okunması, Atatürk’ün cevabi nutkunun okunması ile devam etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1925 tarihinde Şapka Devrimi ile ilgili tarihi konuşmasını yaptığı müze bahçesindeki törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Vali Çakır konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 30 Ağustos zaferini bize bahşeden hayatta olmayan tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anarak, 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ederek, duygularını dile getirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.