enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“İstiklâl Yolunda Mehmed Âkif ve Kastamonu Nasrullah Kürsüsünden Seslenişi”

“İstiklâl Yolunda Mehmed Âkif ve Kastamonu Nasrullah Kürsüsünden Seslenişi”
20 Aralık 2021 15:34
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabul Yıldönümü ve Mehmet Âkif Yılı Etkinlikleri” kapsamında “İstiklâl Yolunda Mehmed Âkif ve Kastamonu Nasrullah Kürsüsünden Seslenişi” isimli panel Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu panele, Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile akademisyenleri, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelde açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, “Mehmet Âkif, İstiklâl yolunda ki faaliyetleriyle Milli Mücadelemizin manevi önderleri arasında yer alır. Milli Mücadelenin önemini Kastamonu da ve özellikle Nasrullah Camii’nde, o kürsüde halkımıza etraflıca anlatmıştır. Bugün, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’nın İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Rektörlüğümüzün değerli teşvik ve katkılarıyla hazırladığı ‘İstiklâl Yolunda Mehmet Âkif ve Kastamonu Nasrullah Kürsüsünden Seslenişi’ başlıklı panelimizde İstanbul’dan teşrif eden ve Üniversitemizden katılan değerli akademisyenlerimiz tarafından etraflı şekilde anlatılacaktır.” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından konuşmacılar kürsüye davet edildi.

Oturum başkanlığını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün yaptığı panelde, Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun “Âkif’in Hayatı, Ahlaki Faziletleri ve Fikirleri”, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Yılmaz “Mehmet Âkif Ersoy’un Kastamonu Günleri” , Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan “Âkif’in İstiklâl Yolundaki Misyonun İstikbâle Yansımaları” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panel, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.