enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstiklal Yolu Yürüyüşü ( İnebolu Kahramanlık Günü)

Bugün kahraman ecdadımızın Cumhuriyete sahip çıktığı günün 102. yıl dönümü… Kayıkla kağnının yarattığı mucizeler ile Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında çok kritik öneme sahip Yiğit İnebolu’muzun direnişinin, şeref ve kahramanlığımızın 102. yıl dönümü kutlu olsun.
Cepheye sevk edilmek üzere emanet aldığı cephaneyi Yunan donanmasına teslim etmeyip, Kılkış ve Panter zırhlılarıyla başlatılan bombardımana direnen, kahramanca karşılık veren ecdadımıza Minnet borçluyuz.
Kağnı Donanmasının tüm isimsiz neferlerini saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

İstiklal Yolu Yürüyüşü ( İnebolu Kahramanlık Günü)
9 Haziran 2023 10:30 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2023 10:39
A+
A-
Kastamonu Valisi Avni Çakır İstiklal Yolu Yürüyüşü İnebolu Kahramanlık Günü dolasıyla bir Mesaj yayınladı
1. Dünya Savaşında, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında Anadolu’nun ebediyyen Türk yurdu kalması için tek yürek olan Şerife Bacılarımız, Hamamcı Kadı Salih Reislerimiz, Halime Çavuşlarımız, bağımsızlığın sembolünü  istiklal yolunda ölümsüzleştirmişlerdir.
Türk milletinin çelikten iradesi ile İstiklal yolunda yakılan bağımsızlık meşalesini kadını, çocuğu, yaşlısı ile   omuzlarında taşıyarak cepheye ulaştıran  Kahraman Kastamonu halkı  kazanılan tüm zaferlerin en büyük galibi olmuştur.
Destansı mücadelenin başladığı İlimiz İnebolu İlçesine verilen Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası, vatan, millet,  devlet uğruna  dünyada eşi benzeri olmayan fedakarlığın, azmin, cesaretin  tescillendiği belgedir.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin orduları ile milli değerlerine sahip tüm gönüllü kahramanlarımız her türlü olumsuzluğu yenebilecek  güce sahip olan gurur tablomuzdur.
Ülkemizin kültür ve medeniyeti yolunda mücadeleden vazgeçmeyen İlimizin, İnebolu ilçemizin  9 Haziran Kahramanlık ve Şeref  Günü’nü kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir BAYCAR’ın 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Günü Mesajı

     Milli mücadele sırasında milli ordumuzun en ihtiyaç duyduğu anında İnebolulu yiğitler, kahraman ecdadımız; ihtiyaç duyulan silah ve cephaneyi kahraman ordumuza ulaştırmıştır. Denizden kayıklarla karadan kağnılar ve sırt üstünde meccanen ve gönüllü olarak taşınan bu mühimmatlar milli ordumuza can suyu olmuş ve milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasına katkıda bulunmuştur.

        Kahraman  İneboluluların ve vatandaşların bu eşsiz mücadelesi karşılıksız kalmamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gazi meclisimizin kararıyla İnebolu şahsına Kayıkçılar Locasına Beyaz şeritli İstiklal madalyası takdim edilmiştir.

        Böylece İnebolu Türkiye”nin İstiklal madalyalı tek ilçesi hüviyeti ve şerefine haiz olmuştur. Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası, vatan, millet,  devlet uğruna  dünyada eşi benzeri olmayan fedakarlığın, azmin, cesaretin  tescillendiği belgedir.

        Bu mücadelede,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Vatan ve bayrak uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

                   İstiklal Yolu Yürüyüşü İnebolu Kahramanlık Günü etkinlik Programı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.