enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolasıyla Kastamonu mülki amirleri birer mesaj yayınladılar.

“İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”
12 Mart 2023 00:06 | Son Güncellenme: 12 Mart 2023 00:44
A+
A-

İstiklâl Marşı ne zaman ve nasıl kabul edildi? İstiklâl Marşı Nasıl Kabul Edildi çok kısa? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı? İstiklal Marşının Kabulü neyin sonucu?

Kastamonu Valisi Avni Çakır; İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolasıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi…

“ Vatanımızın, milletimizin, devletimizin sembolü ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her alanda okuduğumuz İstiklal Marşımız; bağımsızlığımızın tasdikli belgesidir.

 Ecdat yadigarı vatanımızın bütünlüğünü ifade eden İstiklal Marşımızı kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, cephedeki mücadelenin, milli iradenin, azmin ve zaferlerin sahibi Türk Milletinin asil ruhunu mısralarında işleyerek, adını ölümsüzleştirmiştir.
Tarihte benzeri olmayan bir dirilişe canları, kanlarıyla imza atan Türk milletinin istikbalini teminatı altına alarak, hedeflerine ulaştıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün de  Türk milletinin sınırsız gücü ile her türlü afet ve salgın hastalıkları bertaraf etmeyi başarmıştır.
Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Türk milletinin adını göklere yazdıran destan İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanları şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 102.Yıl Dönümü Mesajında ise şunları söyledi…

“Milli ruhumuza tercüman, Türk Milleti’nin onurlu mücadelesinin ve bağımsızlığının nişanesi İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yılını kutlamaktan onur duyuyorum.

Her kelimesinde bu millete olan inancı, her dizesinde gücümüzü aldığımız imanı, her kıtasında erkeğinden kadınına cesaret, kararlılık ve bağımsızlık aşkı olan İstiklâl Marşımız, karanlık günlerin geride bırakıldığı, Millî Mücadele azmiyle bağımsızlık yolundaki her bir engelin kaldırıldığı aydınlık günlerin müjdecisi olmuştur.

Bu mukaddes topraklara ve Türk milletine duyulan bağlılığın, bağımsız yaşama aşkının, iman gücünün ele alındığı, azmin kutlu eseri olan İstiklâl Marşımızı, Kurtuluş Mücadelemizin tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda kaleme alan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. Milli şairimiz vatan, millet sevgisini ve bağımsızlık düşüncesini her bir hücresinde hissetmiş, Türk milletinin hissiyatlarını büyük bir titizlikle ortaya koyarak bizlere benzeri olmayan bir millî marş bırakmıştır. Kastamonu halkının İstiklaline olan aşkına yakinen şahitlik eden Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı Kastamonu’ya gönderdi. Mukaddes marşımızı halka duyurma şerefi 21 Şubat 1921 tarihinde Kastamonu Açıksöz Gazetesi’ne nasip oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünden önce İstiklal Marşı’nın tam metninin Kastamonu’da yayımlanması Mehmet Akif Ersoy’un, şehrimize verdiği öneminde bir göstergesidir.

Bizler de Türk milliyetçileri olarak, millî marşın, millî bayrağın bir milletin şerefi ve namusu olduğunun bilinciyle, bırakılan bu kutsal emanetlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yılını ilk günkü gibi büyük bir sevinç, zafer ve bağımsızlık onuruyla kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

Kastamonu Millî Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU’nun 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Mesajında…

“Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlığa düşkünlüğünün, özgürlüğe bağlılığının manzumesi; imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, millî değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin ifadesidir. İstiklal Marşı, millî birlik ve beraberliğimizin mutabakat metnidir.

Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveye ulaşan İstiklal Marşı’mız, bağımsızlığımızın sembolü olarak ihtiva ettiği derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerde ebediyen yaşayacaktır.

İstiklal Marşı’mız, tarihte hiçbir zaman esarete düşmemiş bir milleti esaret altına alma girişimlerine karşı millî vicdanların direnişini, vatan sevgisinin dirilişini ve yüreklerin bütün zorluklara rağmen dik duruşunu simgeleştirmiştir.

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, varlığımıza göz diken gafillerin ve şehit kanıyla sulanmış topraklarımızı kirletmeye cüret eden emperyalist mihrakların bağımsızlığımıza ve kutsal değerlerimize zincir vuramayacaklarının bütün dünyaya haykırılan açık bir ilanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.