enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

iPhone’unuzun Pil Sağlığını Korumanın 5 Yolu

Pil sağlığını korumak için bu ipuçlarını izleyerek iPhone’unuzun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasına yardımcı olun.

iPhone’unuzun Pil Sağlığını Korumanın 5 Yolu
3 Kasım 2022 23:08 | Son Güncellenme: 3 Kasım 2022 23:09
A+
A-

Apple’ın iPhone’u güçlü bir cihazdır, ancak birçok elektronik cihaz gibi, düzgün çalışmasını sağlamak için biraz bakım gerektirir. İnsanlar onu korumaya istekli olduğu sürece sonsuza kadar yelken açabilecek bir gemi gibi, iPhone’unuz pil sağlığını koruduğunuz sürece çalışmaya devam edecektir.

İşte iPhone pilinizin bakımının kritik olmasının nedeni ve cihazınızdan daha uzun yıllar yararlanmak için bunu nasıl yapabileceğiniz;

1. Şarj Döngülerinizi En Üst Düzeye Çıkarmaktan Kaçının

Apple’a göre , yaklaşık 500 şarj döngüsünden sonra, iPhone’lar orijinal pil kapasitelerinin yalnızca %80’ini korur. iPhone’unuzun pilinin %100’ünü tükettiğinizde bir şarj döngüsünden geçersiniz; örneğin, dün %50 ve bugün %50 daha tüketmişsinizdir.

Bu nedenle, genel olarak, iPhone’unuzu ne kadar az kullanırsanız, o kadar az şarj döngüsünden geçersiniz ve pil o kadar uzun süre dayanır. Bir uygulama bile kullanmadan iPhone’unuzun kaç pil döngüsünden geçtiğini kontrol edebilirsiniz .

Ayrıca, cihazı tam şarjlı veya tamamen boşalmış durumda tutmak, iPhone’unuzun pil sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle iPhone’unuzun pil sağlığını korumak için cihazınızı mümkün olduğunca %40 ila %80 pil arasında tutmaya çalışmalısınız.

 2. Kullanılmayan Özellikleri Kapatın

Daha az şarj döngüsü kullanmak ve iPhone’unuzun pil sağlığını korumak için kesinlikle ihtiyacınız olmayan tüm özellikleri kapatmalısınız. Bunlar, Ayarlar uygulamasında bulabileceğiniz Arka Plan Uygulaması Yenileme, Bluetooth, Konum Ayarları ve anında iletme bildirimleri gibi güce aç özellikleri içerebilir.

Bu, tam pil şarjından en iyi şekilde yararlanmak için iPhone’unuzun pil ömründen tasarruf etmenin yollarından yalnızca biridir. Ayrıca iPhone’unuzun parlaklığını azaltabilir ve Kilit Ekranınızı her zaman uyandırmalarını önlemek için daha az bildirim etkinleştirebilirsiniz.

3. Yalnızca Orijinal Apple Şarj Cihazlarını Kullanın

Birçok şirket, düşük kaliteli iPhone şarj cihazları üretiyor. Yine de cihazınızı şarj edebilirler ancak bu şarj cihazları Apple tarafından onaylanmamıştır, yani iPhone’unuzun piliyle aynı kaliteyi ve uyumluluğu sağlamazlar.

Güvenliğiniz ve iPhone’unuzun pil sağlığı için yalnızca Apple onaylı aksesuarları kullanın. Bu resmi olarak onaylanmış ürünlerden bazıları, iPhone’unuzu şarj etmek için en iyi Lightning kablolarını içerir. Aksi takdirde yaralanmanıza neden olabilecek veya pil dahil telefonun dahili bileşenlerine zarar verebilecek güç dalgalanmalarına ve kısa devrelere karşı korumaya yardımcı olurlar.

4. İOS’un En Son Sürümüne Güncelleyin

iPhone’unuzun pil sağlığını korumanın önemli bir yolu, cihazın işletim sistemini güncellemektir. Zaman geçtikçe iPhone’unuz hızını ve performansını artıran yazılım güncellemeleri alır. Bu, pili uzun vadede iyi durumda tutar.

Ek olarak, bu güncellemeler genellikle keyfini çıkarabileceğiniz yeni pil tasarrufu özellikleriyle birlikte gelir. Örneğin, güncellemelerden birinde Ekran Süresi’nin tanıtılması, kullanıcıların cihazlarında ne kadar zaman harcadıklarını ve en çok hangi uygulamaları kullandıklarını takip etmeye yardımcı olur.

5. iPhone’unuzu Gece Boyunca Şarjda Bırakmayın

Birçok kişi, en uygun seçenek olduğu için telefonlarını bir gecede şarj eder. Ancak, telefonunuzu gece şarj etmek kötü olabilir çünkü bir iPhone’u bu şekilde aşırı şarj etmek pilin zarar görmesine ve telefonunuzun ömrünün azalmasına neden olabilir.

Sık aşırı şarj, pilinize zarar verir, çünkü zaten dolu hücrelere, tutmak üzere tasarlandığından daha fazla akım verir. Neyse ki, iPhone’unuzun pil sağlığını korumaya yardımcı olmak için yerleşik, optimize edilmiş bir pil şarj etme özelliği var. Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı’na giderek ve Optimize Pil Şarjı’nda geçiş yaparak etkinleştirebilirsiniz.

Telefonunuzu her gün aşağı yukarı aynı saatte şarjdan çıkarırsanız, iPhone’unuz bu vakti öğrenecek ve tam ihtiyacınız olana kadar %100’e kadar şarj etmekten kaçınacaktır.

iPhone’unuzun Pil Sağlığını Korumak Neden Önemlidir?

Tüm bataryalar zamanla tam kapasitesinden uzaklaşır, cihazınızın ömrünü uzatmak için belirli işlemler yapabilirsiniz.  iPhone’unuzun piliyle ilgilenmeyi ihmal ederseniz, prize takılıyken bile tamamen çalışmayı durdurabilir. Bir iPhone’un pilinin ne kadar süreceğini garanti etmenin bir yolu yoktur, çünkü sağlığını etkileyen birçok faktör vardır. Ancak, yaygın pil sorunlarının farkında olmanıza ve iPhone’unuzun pil sağlığını nasıl koruyacağınızı öğrenmenize yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.