enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

iPhone’da Facebook Messenger’dan Uzak Durun!

Facebook Messenger’ın iPhone kullanıcılarının cihazlarına asla yüklememesi için uzmanlardan uyarı geldi.

iPhone’da Facebook Messenger’dan Uzak Durun!
5 Haziran 2022 14:27
A+
A-

Spylix CEO’su Steven Walker’a göre Facebook Messenger, iPhone kullanıcıları için siber suçluları hedefliyor. Yalnızca 2020’de, 146 milyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere, her ay tahmini 1,3 milyar insan Facebook Messenger’ı kullandı.

Bununla birlikte, Walker’a göre, popüler doğasına rağmen, uygulama kullanıcıların inandığı kadar güvenli değil. Facebook Messenger’ın iPhone kullanıcılarının cihazlarına asla yüklememesi gereken birkaç uygulamadan biri olması şaşırtıcı . O kadar popüler ki, insanlar bunu sorunlu bir uygulama olarak görmeyebilir , diye ekliyor.

Walker, Messenger’ın uçtan uca şifreleme sağlamadığını, bu da herkesin iki kişi arasındaki konuşmaları izleyebileceği anlamına geldiğini ekledi. Uçtan uca şifreleme, siber suçluların verilerinize ve bir arkadaşınız veya aile üyenizle paylaşabileceğiniz hassas bilgilere erişmesini engeller. Ayrıca yanlış yazılmış, bu da onu siber suçlulara karşı savunmasız hale getiriyor.

alternatifler

Güvenlik araştırmacısı Zak Doffman ise Forbes’a WhatsApp ve Signal’in en iyi alternatifler olduğuna dikkat çekiyor. Aslında Signal, dijital iletişimin en güvenli yöntemi olarak kabul edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.