enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

21 Mart Baharın Başlangıcı: Her Bahar Bir Çiçekle Başlar

İlkbahar 21 Mart’ta başlar.   21 Mart, Baharın ilk günü, başlangıcı olarak kabul edilir. Bugünden itibaren havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar.
Hoşgeldin Bahar…

21 Mart 2024 10:40 | Son Güncellenme: 21 Mart 2024 11:30
A+
A-
Başlangıcı:
  Her şeyin mümkün olduğu hissini veriyor sanki bahar dalları, silkin, uyan, kendine gel, zorluklar geride kaldı, şimdi umutlu olma zamanı, düşlerle barışma zamanı.
Güzel değişimler girsin hayatınıza…
Baharın müjdecisi, coğrafyamızın bütünleştirici bayramı “NEVRUZ’UN” tüm insanlığa barış,sağlık ,huzur ve mutluluk getirmesini dileriz.
Yeni yılın başlangıcı ve baharın müjdecisi olarak kabul gören Nevruz, aynı zamanda Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeler.
 Gecenin ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart gününe denk gelen Nevruz Bayramı, asırlardır süren gelenekleriyle Türk Dünyası’nın her köşesinde coşkuyla kutlanıyor.Doğu Türkistan’dan Balkanlara,
Can Azerbaycan’dan Kazakistan’a,
Altaylardan Tuna’ya,
Adriyatik’ten Çin Seddine,
Kırım’dan Türkmenlerine,
Edirne’den Kars’a kadar
tüm Türk yurtlarının bayramıdır nevruz…
Farsça yeni ‘NEV’ ile gün ‘RUZ’ sözcüklerinden oluşmuş birleşik bir isimdir Nevruz…Baharın müjdecisi, birlik ve beraberliğimizin simgesi Nevruz Bayramını kutluyor, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış, mutluluk getirmesini diliyorum.

Karlar erimeye başlayınca baharın müjdecileri çiçekler Kastamonu’muzun dört bir tarafında belirmeye başladı. Bu açan çiçekler bize önümüzdeki bahar günleri için heyecanlı bekleyişi anımsatır. Uzun, soğuk ve karanlık kış aylarından sonra bahar, doğaya yeni bir hayat getirir. Günler uzar, çiçekler açmaya başlar, ağaçlar ve çalılar yeniden filizlenir ve hayvan dünyası kış uykusundan uyanmaya başlar. İşte memleketimizden baharın habercisi doğa manzaraları…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.