enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Eti Sanata Dönüştüren Hemşehrimiz, Erdoğan Öztaş Kimdir

Erdoğan Öztaş; Esasında kasap ve de dernekçiydi ve de çok aktifdi… Kas-der Eyüp şubesinde yönetimde görev yapıyordu…

Eti Sanata Dönüştüren Hemşehrimiz, Erdoğan Öztaş Kimdir
23 Nisan 2021 12:04 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2021 14:03
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

1996- 2000 yılı arası ama tam zamanını hatırlayamıyorum. Taşköprü İmam Hatip Lisesinden arkadaşım Avukat Halil Uluay ile ilk kez görüşmek için İstanbul´dan Kastamonu’ya gelmiştim. Cep telefonu, sosyal medya falan olmadığından buluşmak ve görüşmek çok zordu. Konum atıyorum falanda yoktu hatta konum bile yoktu. Neyse biz Halil Uluay ile eski yöntemlerle adres sora sora falan bir şekilde bürosunu bulmuştum..

Biraz hasret giderip Cuma namazı kıldık ve tekrar bürosuna geçip sohbet etmeye ve hasret gidermeye başladık. Büroya kısa boylu, hoş sohbetli, kaytan bıyıklı bir amca geldi. Kastamonu’dan büyükşehirlere et taşıyormuş meğer… Et deyince konuda hassas olunca istanbul’da etin iyisini nerde buluruz diye sormadan geçemedim. Amcanın İsmi Ahmet’ti herhalde, Güngören’de Hilal Et var, sahibi de şeker gibidir ve Bozkurtludur. Gözün kapalı alabilirsin dedi ve adresini de verdi…

İstanbul’a gelince Hilal Et’i bulmaya gittim. Kahveler durağında imiş.. Sahibi Erdoğan Öztaş’ta ordaymış, durumu anlattım, selamı iletip tanıştım. Erdoğan Öztaş kısa boylu, biraz kilolu ve hoş sohbetli biriydi. Muhabbeti çok iyiydi. O günden sonra sık sık görüşmeye başladık. Zaten rahmetli Hakkı amcamların evinin karşısında olduğundan amcama da gittiğimde mutlaka sohbet ederdik. Çok aktif ve cana yakın bir kişilikti. Hareketliydi, çalışmayı ve üretmeyi seviyordu. 1985 yılından beri esnaf olan ve Bayrampaşa Mega Center’da Köfte Time diye köfte markası vardı. Hatta bir kaç tanede restaurantı vardı ve daha sonra bir kaç yere daha açmıştı.. Bozkurt Şeyhoğlu köyünden. Hem köy derneğinde hem de Kas-Der’de çok aktifdi.

Hemşehrimiz Erdoğan Öztaş Kimdir

Hemşehrimiz Erdoğan Öztaş Kimdir

Kas-der Eyüp şubesinde yönetimdeydi. Pazar sabahları Eyüp Sultanda sabah namazı sonrası Kas-der şubesinde kahvaltı verildiğini söyleyerek davet etmişti. Bir kaç arkadaş ile gittik. Sabah namazını kılıp şubeye çıktık. Sanki bir bayram sabahı gibiydi. Ortam kalabalıktı ve koronada yoktu tabi.. O Kahvaltının tadı damağımda kaldı desem yeridir. Hele sahanda yumurtayı hala unutamıyorum. Erdoğan Öztaş sanki bir garson gibi orada hizmet ediyor, ayakta fır fır dönüyordu. Hizmet etmeyi çok sevdiği belliydi. Bu kahvaltıyı Taşköprülüler derneği yönetimimize de anlattım. Beraberde gittik ve daha sonra bir kahvaltıya da dernek olarak sponsorda olmuştuk. Taşköprülüler derneği olarak her yıl keşkek programları yapıyorduk. Erdoğan abiyle dernek olarak da  iletişim kurup keşkeğin etini ve diğer malzemeleri ondan temin etmeye başladık. Derneğimizin programlarına da gelir ve destek verirdi. Erdoğan Öztaş kardeşim şuan Güngören Ak Parti ilçe başkan yardımcısı ve Kas-der ilçe yönetiminde görevi var. Yıllardır tanırım dernekçiliği de, sosyal aktiviteler ide çalışkanlığı da hep aynıdır. Çok cana yakın bir kişiliği vardır. Misafirperverdir. Aslında sanatçı kimliği de vardır ama eti sanata dönüştüren adamdır. Hazırladığı özel köftelerin lezzetini öyle değme markalarda bulamazsınız. Hile yoktur, lezzet çoktur. Hele bir de özel olarak hazırladığı ve tuzda beklettiği bir et var o eti yemediyseniz et yedim demeyiniz. Harika ve unutamayacağınız bir lezzetle tanışmalısınız. Tabi birde El değmeden hazırladığı kaşarlı ve fıstıklı kebaplar…

Her sanatçının bir enstrümanı vardır. Erdoğan Öztaş’ın enstrümanı da ET… O eti sanata dönüştürmüş ve güler yüzüyle her daim hizmet etmeyi ilke haline getirmiş; Kendi işinden başka bir iş düşünmeyen, kimseyle kavgası olmayan, gıybet ve dedikoduyla vakit kaybetmeyen, her geçen gün alçak gönüllüğünü ve misafirperverliğini artıran çok değerli bir hemşehrimizdir.

Güngören veya Bayrampaşa’ya yolunuz düşerse Hilal Et ve Köfte Time uğrarsanız ne demek istediğimi zaten anlayacaksınız.

Hemşehrimiz Erdoğan Öztaş Kimdir

Hemşehrimiz Erdoğan Öztaş Kimdir

Bu vesileyle değerli dost Erdoğan Öztaş’a tüm sevdikleriyle beraber, sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk içinde uzun ömürler dilerim.

Yorumlar
  1. Recep kocamanoğlu dedi ki:

    Erdoğan Özdaş bu işin duayenlerinden biridir saygılar