enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede içişleri bakanı olarak açıklanan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 5 Ağustos 2019 tarihinde İstanbul Valisi olarak Milli Gazetemizi ziyaret etmişti. 2 gün sonra O ziyaret ve sayın Ali Yerlikaya hakkındaki izlenimlerimi yazmıştım. İşte o yazım..

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu
3 Haziran 2023 22:52 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2023 08:57
A+
A-

HAYALİMDEKİ VALİYLE TANIŞTIM BEN!

İstanbul Valisi sayın Ali Yerlikaya Milli Gazete’ye ziyarete geldi. Yazar ve editör kadromuzun da hazır bulunduğu ziyaret için heyecanlı bir bekleyiş ve gelmeden hemen önce arızadan dolayı elektriklerin kesilmesi sıkıntı oluşturdu. Ancak Vali beyin müthiş enerjisi, özgüveni, üslubu, davranışı, beden dili, konulara hakimiyeti ve esprileri bizleri hem şaşırttı hem de heyecanlandırdı. Çünkü ilk kez bir vali resmi ziyarete gelmişti. Müthiş bir atmosfer oluştu, her şeyi o kadar ayrıntılı izah etti ki çok soru sormaya gerek bile bırakmadı.

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Kurdaş beyin dışarıda olduğum için arayıp sende mutlaka katıl demesi ve katılmam büyük bir şans oldu benim için, iyi ki ordaydım.! Milletvekili ve belediye başkan adaylığım ve bir çok ortamda hep “Vali” örneği verirdim. Onlarca Vali gelip geçiyor ama bir Hazım Oktay Başer ve birde Recep Yazıcıoğlu dışında kimse hatırlanmıyor, şuan bile sorsak VALİ DEYİNCE AKLINIZA HANGİ VALİ GELİR!?

Tereddütsüz Recep Yazıcıoğlu ismi çıkar! Çünkü onlar iz bırakmışlar, çünkü farkındalık oluşturmuşlar. Kürdü de, lazı da, alevisi de, muhafazakarı da, köylüsü de, şehirlisi de bu valileri sevmişler, saymışlar ve hâlâ unutamıyorlar doğal olarak.

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

Ayrıca ben 15 yıldır Milli Gazetedeyim. Şehir dışı çalışmaları için şehirlere gittiğimizde, ya bir il başkanımız veya bir ilçe başkanımız bizi karşılar, arabası ile alır mutlaka yemeğe götürür ve yatacak yerimizi de hazırlar. Onun için hep derim ki Ben Milli Gazete’de ve bu dava’da kendimi “Vali” gibi hissediyorum.

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

Vali bey ile 2.5, 3 saat hasbihal ettik. O konuştukça heyacanlandım, sevindim. Çünkü hayalimdeki “Vali” ile tanışıp ve konuşabildim. Akşam eve gidince çocuklara heyacanla ben bugün hayalimde ki Vali’yle tanıştım diyerek sayın Valimizi anlattım. Gerçektende bana çok samimi ve çok farklı geldi. Atanan biri olarak seçilmişlerden daha sakin, daha rahat ve samimiydi. Siyaset üstü bir izlenim verdi.

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

Görevinde başarılar diler her daim Allah (c.c) yar ve yardımcısı olsun. Mevlam her daim rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip etsin. Ailesi, çocukları ve sevdikleriyle birlikte sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk dolu uzun ömürler ve iki cihan saadeti dilerim.

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

 

Sayın Ali Yerlikaya beye 12 Şubat 2020 tarinde dua niyetine “Esselamualeyküm sayın Valim

Mevlam İçişleri Bakanlığı İnşallah size nasip eder.

Duacıyız.

Selam ve dua ile…” diye mesaj atmıştım. Duamız kabul oldu. Eski İstanbul Valimize yeni İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya beye başarılar dilerim. Mevlam yar ve yardımcısı olsun ve her daim muhafaza buyursun inşallah

“Hayalimdeki Vali Ali Yerlikaya” Yeni İçişleri Bakanımız Oldu

 

VE TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT

Ticaret Bakanı olarak atanan Dr. Ömer Bolat beyi Müsiad başkanlığı yaptığı dönemden itibaren tanıma fırsatı buldum. Milli Gazetemizin değerli yazarı Nedim Odabaş her yıl sık sık röportaj yapardı. Hatta daha yeni bir röportaj daha yaptı. Ömer Bolat bey Albayrak medya grubunda hem yönetici hem de yazardı. Ömer Bolat bey başkan olduğunda ve sonraki yıllardaki her Müsiad fuarında mutlaka Milli Gazete standımıza uğrar ve güzel sohbet ederdi.

Tanıdığım kadarıyla çok kaliteli, alçakgönüllü, çok samimi, çok dürüst, kadirşinas, özgüveni yerinde muhabbetli bir insan. Ve de İş dünyasının sorunlarına hakim bir isim, onun için çözümünü de kolayca başaracaktır inşallah.

Sayın Ali Yerlikaya Valimize ve Ömer Bolat başkanımıza ve tüm bakanlarımıza bu yeni ve önemli görevinde başarılar diliyorum. Mevlam yardımcıları olsun ve rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip eylesin.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.