enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hani İtibardan tasarruf olmazdı: Ak Partililerin Temel Karamollaoğlun’dan helallik alması şart oldu!

Yıl 2018-2019, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İktidara seslenerek bu gidişat iyi değil, kamuda israfı durdurun, lüzumsuz yatırımlardan vazgeçin diye sık sık uyarılar yapıyordu. Hatta Çamlıca Cami içinde israf deyince iktidar tarafı troller vasıtasıyla Temel beyi yerden yere vurarak “Cami Düşmanı” ve “Yatırımları durduracakmış” algısıyla kamuoyunun önüne atmışlardı. Temel beye Cami düşmanı demek, akla ziyan bir durumda ama güç ellerinde idi ve hiç çekinmeden bu gücü kullanmışlardı.

Hani İtibardan tasarruf olmazdı: Ak Partililerin Temel Karamollaoğlun’dan helallik alması şart oldu!
15 Mayıs 2024 11:47 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2024 11:57
A+
A-

Tabi o zamanlar kriz başlamış ama derinleşmemiş, yani kriz halka yansımamış, emeklilere hiç yansımamış. Onun için iktidar kanadı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisini yerden yere vuruyorlardı. Hatta her türlü iftira ve hakareti de yapıyorlardı. Onlara göre Türkiye uçuyor, kaçıyor ve DÜNYA LİDERLİĞİNE oynuyordu.

Türkiye’nin her tarafından GAZ çıkıyor, Gabar’dan petrol çıkıyor, doğalgazlar bedava kullandırılma algıları yapılıyordu. Tabi bu kadar manipülasyona kimse karşı çıkıp itiraz edemezdi. Onun için en kolayı muhalefeti, Temel beyi ve Saadet Partisini suçlamaktı. Akıl hocaları Cübbeli ve onlarca gazeteci bunlara öncülük ediyordu. Akit Gazetesi sürmanşetten Temel bey için İslam Düşmanı manşeti atacak kadar alçalmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, tepkilere hiç aldırış etmeden, eleştirilere devam ederek o günlerde bir paylaşım yapmış ve o paylaşım gündeme oturuvermişti. Bu paylaşıma İktidar kanadı ateş püskürürken, muhalefet kanadının hoşuna gitmişti.

Peki neydi o paylaşım:

Bir Kızılderili değişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum:

“Son Fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, ‘Beyaz AK Partili Adam,’ beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!”

Temel bey bu paylaşımı 18.02.2018 yılında yani bundan 6 yıl önce yapmış. Temel bey bu paylaşımı niçin yapmıştı peki? Bugünleri görerek ve bilerek yapmıştı. Temel bey kahin değildi ama BİLGE idi, TECRÜBE idi, DEVLET ADAMI idi. Ama ne yazık ki eleştirenlerde; onun bu BİLGELİĞİNİ, TECRÜBESİNİ ve DEVLET ADAMLIĞINI anlayacak kimseler yok idi maalesef. Herkes kendini biliyor, bu paylaşımdan sonra ne hakaretler edilmişti, unutmadık. Nitekim Yaratanda unutmamıştır. Onun için tavsiyem birileri Temel beyden hellalik almayı ahirete bırakmasın.!

Evet Çamlıca Cami de İsraftı

Meşhur Çamlıca cami için Temel bey israf deyince kıyametler kopmuştu. Temel beyin din ve cami düşmanlığından dem vurulup inanılmaz hakaretler bulunulmuştu o dönem.

Temel bey yanlış yapabilir, yanlış eleştirebilir ama ya insan, Temel beyi Din düşmanı ve Cami düşmanı ilan eder mi ya! Hiç mi Allah’tan korkmadınız ve utanmadınız? Ya insan bir düşünür, ya bu adam bir şeyler diyor ama ne demek istiyor acaba diye? Düşünmek mi? Töbe töbe, iktidar tarafı ve düşünmek asla ikisi bir araya gelmedi gelmez de. Düşünselerdi şimdi çok farklı olurduk zaten.

 

Çamlıca Cami, boğaza vurulmuş mühür desturu ile gösteriş için yapılmıştı. Allah aşkına gösteriş için cami yapılır mı ya? Kitabın neresinde yazıyor peki? Temel bey bu caminin israf olduğunu hiç çekinmeden defalarca söyledi. Evet doğru söyledi. İsraftı hem de bal gibi israftı. Hiç gerek yoktu sırf algı ve gösteriş için yapılmıştı. Algı ve gösteriş için yapılan şeyde israftır var mı itirazı olan.!

Başta İstanbul havaalanı olmak üzere onlarca havaalanları

Başta Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve Çanakkale köprüsü vb.

Her il ve ilçelere yapılan stadyumlar

Banka, okul ve kamu kurumlarına yapılan şatafatlı binalar.

Başta Külliye olmak üzere Ahlat vb. yerlere yapılan Saraylar

3-5 maaş bağlanan yandaşlar

Binlerce Makam arabaları ve hızlı trenler

Hepsi dünde israftı, bugünde israf.

Sivas’a hızlı tren yapılmış Temel bey göçü hızlandırır deyince yine hain ilan edilmişti. Konyaya hızlı tren yapılmış, tanıtımda bir öğrenci İstanbul’dan Konya’ya trenle gidip gelecek algısı yapılmıştı. Allah aşkına şimdi söyleyin bakalım kaç öğrenci bu şekilde gidip gelebiliyor? İstanbul Konya hızlı tren ücreti gidiş dönüş 1.250₺ civarında, hadi o öğrenci gidip gelsin de görelim bakalım.

İstanbul’dan Konya’ya hızlı trenle giden öğrenci şimdi hala gidebiliyor mu?

Ak Parti algı ve manipülasyonları çok iyi yaptı. 22 yıldır Türkiye’nin tüm imkanlarını betona ve itibara gömdü bitirdi. Şimdi milletçe hep birlikte cezasını çekiyoruz. Burada suçlu sadece Ak Parti değil elbette, Ak Parti yanlış yaptıkça ona şuursuzca destek veren kardeşlerimiz en büyük paya sahip. Yıllardır yolun sonu görünüyor dedikçe bizleri yerden yere vurdular. Şimdi Mehmet Şimşek çıkıp tasarruf tedbirleri açıklıyor. Evin yaramaz çocuğu gibi 22 yıldır ne buldularsa har vurup harman savurdular şimdi ise yana yanıla para arıyorlar. Vallahi yazık billahi yazık..!

Şu 22 yılın 5 yılında Necmeddin Erbakan zihniyeti iktidar olabilseydi var ya; şimdi gerçekten de DÜNYA LİDERİ OLMUŞTU TÜRKİYE. Hem de sözde falan değil ÖZDE ha ÖZDE…

Necmeddin Erbakan demişken; 1973’te iktidar ortağı olunca, Kastamonu’nun Tosya ve Devrekani ilçesine Yem fabrikası, Taşköprü’ye Seka, Cide’ye kereste, merkeze Şeker fabrikasının ya temelini atarak ya da açarak müthiş bir azim göstermiş. Sadece Kastamonu ve ilçelerine değil elbette. Hangi ile, çimento, hangi ile ayakkabı, hangi ile tuğla, hangi şehire traktör, hangi il veya ilçeye motor fabrikası yaptıracağını planlamış. Bunların çoğu da hayata geçmiş. İşte bu iktidarda algıya ve gösterişle değil de böyle planlayarak ülkeyi yönetseydi var ya, şimdi Türkiye bambaşka olurdu bambaşka. Ve işte o zaman İsrail Gazze’ye bırakın mermi atmayı balon bile atamazdı balon balon.!

Eskişehir Necmeddin Erbakan sayesinde gelişmiş!

Geçen hafta Eskişehir’e gitmiştim. Orada bir torna üzerine çalışan bir işyerini ziyaret etmiştik. Eskişehir7de devletin seramik fabrikası varmış, yıllar önce özelleştirilmiş. Arkadaş diyor ki düşümdüm bu fabrikayı yapsa yapsa Erbakan yapmıştır dedim. Bir gün fabrikayı ziyarete gidince birde ne göreyim; duvarda Erbakan ve Recai Kutan’ın temel atma fotoğrafı asılı..

Yine Erbakan hoca TOBB’ta başkan veya genel sekreter iken, o dönem TOBB şirketlere teşvik veriyormuş. Arçelik o dönem İstanbul için teşvik müracaatı yapmış. Erbakan hocamız fabrikayı Eskişehir’e kurma şartı koşmuş ve kabul ettirmiş. Şimdi o fabrika Eskişehir’in atar damarı gibi çalışıyor.

İşte Ak Parti bunları planlayamadığı için 2023 hedeflerinin hiç birini başaramadı. Çünkü söylediği ile yaptığı çok farklı idi. Örnek: Ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız diye diye bizi domatese, patatese, soğana muhtaç ettiler koskoca tarım ülkesinde.

Hani nerede 500 milyarlık ihracat,

Hani nerede 25 bin dolar kişi başı gelir,

Hani nerede sıfır faiz,

Hani nerede tek haneli enflasyon,

Hani nerede borçsuz Türkiye…

“Harç bitti yapı paydos”

Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olduk.

Yıllardır “Ayranımız yoktu içmeye, tahtarevelli ile gittik s…maya”

Cicim ayları uzunda sürse bitti işte…

Çok değil, 8 sene önce “makam araçlarına giden para bizim için çerez parasıdır” diyen Mehmet Şimşek şimdi “kamuda tasarrufu araçlardan başlatıyoruz” diyerek kurtuluş reçetesi sunuyor. Aslında resmen milletle dalga geçiyor.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT ) niçin kaldırıldı?

Temel Karamollaoğlu beyin Devlet Planlama Teşkilatı tecrübesi var. Gerçi Ak Parti bu kurumu da kaldırdı ama. Ne Temel beyin ne de Saadet Partililerin yapılan yatırımlara itirazı yoktu. Ya neye vardı? İsrafa ve şatafata vardı. Bir insan düşünün; ağzında diş kalmamış, veya bacak ve bel ağrısından duramıyor, ama bu insan gidip SAÇ EKTİRİYOR. Veya param yok diye zekat vermiyor, kurban kesmiyor ama senede 2-3 defa umreye gidiyor. Olacak şey mi bunlar şimdi? Önce Farz ve acil olanlar yapılır. Nafile ve aciliyeti olmayanlar sona bırakılır değil mi? İşte Ak Parti de böyle yaptığı için bizler yatırımlara itiraz ettik, etmeye de devam edeceğiz.

Ilgaz tünelinin şimdi kime ne faydası var? Vallahi çok güzel, billahi çok güzel yapılmış. Sürekli geçiyorum. Ama gerekli ve acil değil idi. Ilgaz tüneli göçü mü, yoksa işsizliği mi durdurdu? Yoksa uyuşturucu kullanımını mı azalttı?  Oraya o zaman harcanan paralarla öncelik Amatem’e verilseydi şuan yüzlerce gencimiz kurtarılmış olurdu. O zaman harcanan paralarla Tarım ve Spor lisesi, Araç, İhsangazi vb. Sanayi bölgeleri için harcansaydı, şimdi bunlar o tüneli zaten yaptırırlardı bir şekilde. Olay bu kadar basit.! Ama anlayana tabii.

Yıllardır Kastamonu il ve ilçelerdeki hastanelerde branş doktoru bulamayan hemşerim, Ilgaz tüneli ile övünüp duruyor. Şimdi bu adama ne anlatabilirsin ki?

 

Allah sonumuzu khayr etsin.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.