enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Halep Oradaysa Arşın Burada” (Hadi Bakalım 2022 Tarımda Başarı Yılı Olsun)

Son bir yıldır A’dan Z’ye tüm ürünlerde Zam yağmurları devam ediyor. Ve zamlar daha devam edeceğe de benziyor. Tarımda kendi kendine yeten ülkemizde tarım ürünlerinin yetersizliği ise son derece düşündürücü..

“Halep Oradaysa Arşın Burada” (Hadi Bakalım 2022 Tarımda Başarı Yılı Olsun)
3 Haziran 2022 07:17
A+
A-

Hadi dışa bağımlı olduğumuz doğalgaz, elektrik, petrolü bir kenara bırakalım. Biz bize yetip ürettiğimiz ürünlerde dahi sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

Nisan ortalarında Şekerde sıkıntı yok, biz bize yeteriz diyorduk ama Mayıs ortasında 400 Bin ton şeker ithal etmek zorunda kalıverdik nedensee…

Bu sıkıntılara sebep olarak Rusya -Ukrayna savaşını gösteren Ak Partililerin görmek istemediği şey ise savaş yapan iki Ülkede ENFLASYON yüzde 13-15 civarında bizde ise yüzde 75 civarında ama bu da sıkıştırılmış hali hissedilen en az yüzde 150 civarında… Ya birde biz savaş girseydik halimiz nice olurdu düşünmek bile kabus maazallah.

Her ne kadar Ak Partililer 2023 yılını “uçacağız” diye işaret etseler de bu sıkıntılar bu politikalarla sittin sene “DÜZELMEZ” bilesiniz.

BUYRUN TARIMDA BİZE GÜVENCE VERİN GÖRELİM!

Hadi dışa bağımlı olduğumuz ürünleri bir tarafa bırakalım.

Tarım dediğimiz şey bir yıl içinde planlayıp karşılığını alabildiğin bir yatırımdır. Akla kara değil bizim ülkemiz TARIM ülkesidir zaten…

Ekim, Kasım Aralık aylarında seneyi değerlendirirsin ve hasadına göre de gelecek seneyi planlarsınız değil mi?

Bu işlemi okuma yazma bilmeyen köylüler bile rahatça yaparlardı eskiden…

Örnek: Bu yıl Arpa az oldu, şu fiğin anızına arpa ekelim, geçen yıl şo tarla gır kaldı patatesi oraya dikelim vb.diye hem yılı değerlendirme hem de gelecek yılı planlama yaparlardı doğrumu?

Vallahi Doğru!

Şimdi bizim tamda Kasım-Aralık aylarında Tarım Bakanı değişmişti. Hadi eski Tarım bakanını da saymayalım. Yeni Tarım Bakanımız ve ekibi herhalde son bir yılda yaşadıklarımızdan ders almışlardır değil mi?

Sizce almışlar mıdır peki?

Yani bir köylü gibi oturup bu yıl ülkemizde şu şu ürünlerde; Ayçiçek, Patates, Soğan, Un, Şeker, Çay, Domates, Yem, Gübre vb. onlarca TARIM ürününde ya kıtlık yaşadık ya aşırı zamlarla zor durumda kaldık ve vatandaşlarımız zora soktuk ve ülke olarak 2021 yılında şu şu ürünlerde değişik sıkıntılar yaşamıştık. 2022 yılında da aynı sorunları yaşamamak için Kasım ayından beri görevde olan sayın Bakanımız ve bakanlık yetkililerimiz mutlaka oturup bir DEĞERLENDİRME ve PLANLAMA yapmışlardır değil mi?

Sizce Yapmışlar mıdır peki? Ben çok zor diyorum YA SİZ?

Ben çok zor diyorum çünkü bu hükümetin en az 10 yılında patates soğan krizi çıktı peki çözebildi mi? Kesinlikle Hayır! 2018 seçimlerinden önce meydanlara Tanzim satışlar kurulmadı mı? Kuruldu değil mi, peki o günden bu tarafa hangi çözümleri üretti bizim hükümetimiz. Hiç bir çözüm üretmediği gibi sorunlar daha da arttı… Demek ki bu iktidar ya çözümü bilmiyor ya da beceremiyor.

EY AK PARTİLİ “VAR MISIN YOK MUSUN?

En başta TARIM BAKANIMIZ olmak üzere, Ak Partili il ve ilçe başkanları, milletvekilleri ve Ak Partiyi savunan kardeşlerimiz partilerine ve DAVALARINA güveniyorlarsa çıksınlar ve bize şu güvenceyi versinler bizde inanalım!

* Geçen yıl patateste şu kadar tüketim oldu ama şu kadar üretmiştik bu yıl şu kadar daha artırdık,

* Ayçiçekte şu kadar ekilmişti, yangın çıktı hasat az oldu ama bu yıl 2 kat ayçiçek ekimi yaptırdık,

* Un ve Yem fiyatlarına aşırı zamların gelmesi yetersiz ekim yapmaktan kaynaklanmıştı onun için bu ürünler ve diğer tüm ürünler için önce eksiklerimizi TESHİS ettik ve bu yıl içinde GEREĞİNİ yaptık.

Onun için bu yıl Ekim ayından itibaren hiç bir tarımsal ürünümüzde OLAĞANÜSTÜ bir durum çıkmadığı sürece hiç bir sıkıntı yaşanmayacaktır taahhüt ediyoruz.

Hatta geçen yıl ithal ettiğimiz şeker, et, yem, nohut, saman, patates, soğan gibi bir çok tarımsal ürünlerimizi başta Türkiye Cumhuriyetleri ve İslam Ülkeleri olmak üzere İHRACAT Yapacağız.

Yine geçen yıldan tecrübe ettiğimiz MARKETÇİ, STOKÇU, NAKLİYE, DIŞ GÜÇLER vb. sıkıntılara karşı DEVLET olarak her türlü önlemlerimizi aldık ve bu yıl geçen yıl yaşadığımız HAL ve MARKETLER YASASI’da gerekli değişiklikler yaparak yaşadığımız hiç bir sorunu bu yıl yaşamayacağımıza ve yaşanabilecek sıkıntılarda da hiç bir mazeret sunmayacağımıza şimdiden söz veriyoruz.

Saygılarımızla                                                                                                İMZA: AK PARTİLİ

Siz Bırakın 2053’ü, 2071’ i falan PLANLAMAYI siz önce TARIMDA 2022’yi PLANLAYINDA GÖRELİM bakalım.

HODRİ MEYDAN!

2053 oradaysa 2022 TARIM Burada!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.