enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hababam Sınıfının Yazarı Rıfat Ilgaz’ın Oğlu Yazar Aydın Ilgaz Kimdir?

Hababam Sınıfının Yazarı Rıfat Ilgaz’ın Oğlu ve Çınar Yayınları’nın kurucusu ve yaşanılabilir, iyicil bir dünya isteyen Aydın Ilgaz 20 Aralık 2022 tarihinde 82 Yaşında İstanbul’da hayata veda etti. Allah rahmet eylesin.

Hababam Sınıfının Yazarı Rıfat Ilgaz’ın Oğlu Yazar Aydın Ilgaz Kimdir?
20 Aralık 2022 14:04 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 13:35
A+
A-

Peki Aydın Ilgaz Kimdir?

Yazar ve Yayıncı Aydın Ilgaz; 2 Mart 1940 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı ve Hababam sınıfı ile özdeşleşen usta Edebiyatçı ve Yazar Kastamonu Cideli hemşehrimiz Rıfat Ilgaz’dır. Aydın Ilgaz; Babası ile birlikte kurduğu Çınar yayınlarının kurucusu ve yazarlarından da biriydi.

Aydn Ilgaz; Türkiye Yayıncılar Birliği eski yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu

Aynı zamanda Uçak mühendisi olan Aydın Ilgaz, sırf babasına destek için THY’deki işinden ayrılmış, Çınar Yayınları’nı kurmuş, son 30 yılını babasına ve onun kitaplarını basıp yaymaya ayırmıştı. Beylikdüzü  Rıfat Ilgaz Eğitim Tarihi Müzenin küratörü idi. BirGün gazetesi Yayın Koordinatörlerinden Elif Ilgaz’ın da babası olan Aydın Ilgaz, 2004 yılında babasının ‘Hababam Sınıfı’ ve ‘Sınıf’ kitaplarıyla ilgili anılarını “Sınıf’ın Efsanesi” başlıklı kitabında toplamıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.