enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hababam Sınıfının BACAKSIZI Hemşehrimiz Tuncay Akça Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)

Hababam Sınıfı’nın Bacaksız’ı Tuncay Akça’nın hayatını hepimiz merak ediyoruz. Hababam Sınıfı serisinde rol alan Tuncay Akça 57 yaşında ve aslen Kastamonulu. peki hangi ilçesinden. Selda Akça ile evli olan Tuncay Akça’nın Sena ve Mehmet adında iki çocuğu var. İşte Tuncay Akça bilinmeyen hayat hikayesi….

Hababam Sınıfının BACAKSIZI Hemşehrimiz Tuncay Akça Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)
17 Ocak 2023 07:06 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2023 21:07
A+
A-

Kastamonulu Sanatçılar

Ünlü Kastamonu Cide’li hemşehrimiz Yazar Rıfat Ilgaz‘ın ölümsüz eserinden sinemaya uyarlanan Hababam Sınıfı serisinde Bacaksız rolünü oynayan ve bu rolüyle akıllara kazınan oyuncu Tuncay Akça hayatı ile zde merak konusu oldu. Usta oyuncu 1963 yılının Aralık ayında dünyaya geldi. Aslen Kastamonu Çatalzeytin ilçesindendir. Boyu 1.51 cm olan oyuncu Selda Akça ile evli olan Tuncay Akça’nın Sena ve Mehmet adında iki çocuğu var.

İşte Kastamonulu Hemşehrimiz Tuncay Akça hayatı….

Tiyatrocu ve sinema oyuncusu Tuncay Akça sinema severler tarafından Hababam Sınıfı’nın öğrencileri arasında yer aldığı dönemde ismini duyurmuştur. Filmde Bacaksız lakabı ile tanınmıştır.

1981 senesinde usta oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney’in Yol isimli sinema filminde rol almıştır.

Özellikle Hababam Sınıfı filminde öğrencilerin ıslanarak beklediği bölümde Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz? repliği hafızalara kazınmış sahne olmuştur. Filmde Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Tarık Akan ve Ahmet Arıman gibi usta oyuncular ile birlikte rol almıştır.

Bizimkiler dizisinde ise manav rolü ile oyunculuk serüvenini sürdürmüştür. 1995-2002 yılları arasında TRT’nin meşhur dizisi Bizimkiler dizisinde manav Adem rolünde oynamıştır.

Hemşehrimiz Tuncay Akça’nın oynadığı Filmler

Gülen gözler, Bizim Aile, Şalvar Davası, Aşık Oldum, Mavi Mavi, Çıplak Vatandaş, Milyarder, Fikrimin İnce Gülü, Japon İşi, Selamsız Bando, Seyyar Kamil, Şaşkın Ördek, Bebek, Yol, Çiçek Taksi, Eyvah Babam, Şaban ile Şirin, Ayrı Dünyalar, Yeşil Elma, Duruşma, Şampiyon, Kül Kedisi, Kimse Beni Sevmiyor, Sırlar Dünyası, Tatlı Bela, Elif, Kayıp Prenses, Avanak Dedektör ve Öğrenci İşleri gibi unutulmaz dizi ve sinema filmlerinde rol almıştır.

 

Siyasi hayatı da olan Tuncay Akça, 2002 yılında İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğine ve 2009 yılında İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanlığına adaylığını koymuş ancak seçilememiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.