enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Günde kaç litre su içmeliyiz?

Vücudumuz gün boyunca çoğunlukla idrar ve ter yoluyla ve ayrıca nefes alma gibi düzenli vücut fonksiyonlarından sürekli su kaybeder. Dehidrasyonu önlemek için, her gün içecek ve yiyeceklerden bol miktarda su almanız gerekir.

Günde kaç litre su içmeliyiz?
15 Mart 2022 15:06
A+
A-

Bununla birlikte, bazı uzmanlar, susamasanız bile gün boyunca sürekli su içmeniz gerektiğine inanmaktadır. Çoğu şeyde olduğu gibi, bu bireye bağlıdır. Birçok faktör (hem iç hem de dış) nihayetinde ne kadar suya ihtiyacınız olduğunu etkiler.

Ne kadar suya ihtiyacınız var?

Ne kadar suya ihtiyacınız olduğu pek çok şeye bağlıdır ve kişiden kişiye değişir. ABD Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri’nin yetişkinler için genel tavsiyesi şu şekildedir: Kadınlar için günde 11,5 bardak (2,7 litre) Erkekler için günde 15,5 bardak (3,7 litre) Buna sudaki sıvılar, çay ve meyve suyu gibi içecekler ve yiyecekler dahildir. Suyunuzun ortalama yüzde 20’sini yediğiniz besinlerden alırsınız.

Başka birinden daha fazla suya ihtiyacınız olabilir. Ne kadar suya ihtiyacınız olduğuna da bağlıdır: Nerede yaşıyorsun. Sıcak, nemli veya kuru alanlarda daha fazla suya ihtiyacınız olacaktır. Dağlarda veya yüksek rakımda yaşıyorsanız da daha fazla suya ihtiyacınız olacaktır. Senin diyetin. Çok fazla kahve ve diğer kafeinli içecekler içerseniz, ekstra idrara çıkma yoluyla daha fazla su kaybedebilirsiniz. Diyetiniz tuzlu, baharatlı veya şekerli yiyeceklerde yüksekse, muhtemelen daha fazla su içmeniz gerekecektir. Veya taze veya pişmiş meyve ve sebzeler gibi su içeriği yüksek, nemlendirici gıdaları çok fazla yemiyorsanız daha fazla su gereklidir.

Günde kaç litre su içmeliyiz?

Günde kaç litre su içmeliyiz?

Sıcaklık veya mevsim. Sıcak aylarda terleme nedeniyle soğuk aylara göre daha fazla suya ihtiyacınız olabilir. Senin çevren. Dışarıda güneşte veya sıcakta veya ısıtılmış bir odada daha fazla zaman geçirirseniz, daha hızlı susamış olabilirsiniz. Ne kadar aktifsin. Gün içinde aktifseniz veya çok yürüyorsanız veya ayakta duruyorsanız, masa başında oturan birinden daha fazla suya ihtiyacınız olacaktır. Egzersiz yapıyorsanız veya yoğun bir aktivite yapıyorsanız, su kaybını kapatmak için daha fazla içmeniz gerekecektir. Sağlığın. Enfeksiyonunuz veya ateşiniz varsa veya kusma veya ishal yoluyla sıvı kaybederseniz daha fazla su içmeniz gerekecektir. Şeker hastalığı gibi bir sağlık durumunuz varsa, daha fazla suya da ihtiyacınız olacaktır. Diüretikler gibi bazı ilaçlar da su kaybetmenize neden olabilir. Hamile veya emzirme. Hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız, susuz kalmamak için fazladan su içmeniz gerekir. Ne de olsa vücudunuz işi iki (veya daha fazla) için yapıyor.

Özet olarak sağlığınız, aktiviteniz ve çevreniz gibi sağlıklı kalmak için ne kadar suya ihtiyacınız olduğunu birçok faktör etkiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.