enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Giysilerdeki Yağ Nasıl Çıkarılır? İşte Püf Noktalar

Giysilerdeki Yağ Nasıl Çıkarılır? İşte Püf Noktalar
18 Mayıs 2022 15:52
A+
A-

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, genellikle mutfakta fritöz yapmakla veya iyi bir spagetti Bolonezinin tadını çıkarmakla meşgulseniz, kıyafetlerinizde kötü yağ lekeleriyle karşılaşabileceğinizi göreceksiniz. Giysilerdeki yağ lekeleri, çıkarılması zor olduğundan ve neredeyse her zaman belirgin bir şekilde görülebildiğinden en sinir bozucu olanlardır. Hemen çıkarmak için önlem almazsanız, yağ lekelerinin zamanla koyulaştığını ve bazen kalıcı olarak yerleştiğini göreceksiniz. Giysilerdeki yağı nasıl çıkaracağınıza dair kolay ipuçlarını paylaşıyoruz.

Giysilerdeki Yağ Nasıl Çıkar?

Yani yağ lekeniz var. Hatırlanması gereken ilk şey, hemen hemen tüm yağların veya greslerin oda sıcaklığında katı veya yarı katı olduğu ve fazlalığın bir mendil veya kağıt havlu kullanılarak nazikçe alınabileceğidir. Bu ideal olarak yağ lekesi oluştuktan hemen sonra yapılmalıdır. Bundan sonra, yıkamadan önce lekeyi gevşetmek için kabartma tozu veya bir parça tebeşir ve hatta bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz .

Yağ Lekelerini Çıkarmak İçin Kabartma Sodası Nasıl Kullanılır?

Kabartma tozu, çamaşır makinesine atılamayan şeyler üzerinde bir tılsım gibi çalışır. Örneğin, kanepe veya kışlık mont gibi büyük bir mobilya parçasındaki yağ lekelerini çıkarmak için kabartma tozu kullanabilirsiniz. İzlenecek adımlar şunlardır:

  • Fazla yağı temizlemek için kağıt havlu kullandıktan sonra lekenin üzerine kabartma tozu sürün ve 24 saat bekletin.
  • Bir gün geçtikten sonra kabartma tozunu fırçalayın.
  • Leke üzerine seyreltilmiş sirke (yarım su-yarı sirke) spreyi kullanın.
  • Bir fırça ve yumuşak sabunla ovalayın. Yumuşak bir kumaşla uğraşıyorsanız, bir diş fırçası ile hafifçe fırçalayın.
  • İnatçı bir leke ise işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Yağ Lekelerini Çıkarmak İçin Tebeşir Nasıl Kullanılır?

Kumaştan yağı kendine çeken kabartma tozu ile aynı etkiye sahip olduğu için bir parça tebeşir de kullanabilirsiniz. Yağ lekelerini çıkarmak için tebeşir nasıl kullanılır. Fazlalığı bir mendil veya kağıt havluyla lekeledikten sonra lekeye bir parça tebeşir sürün. Yağ lekeli bezi başarılı bir şekilde çıkarmak için mümkün olan en kısa sürede yıkayın.

Giysilerdeki Yağı Çıkaran Bulaşık Deterjanı

Kullanılmış tencere ve tavalardaki ağır yağı çıkarmak için bulaşık deterjanı kullanılması gibi, kumaşlardaki yağ lekelerini çıkarmak için de birkaç damla kullanılabilir. Yağ lekesini gevşetmek için seyreltilmiş bulaşık deterjanı ve ılık su kullanın. Bezin yaklaşık beş dakika içinde ıslanmasına izin verin. Bir süre ıslattıktan sonra, yağ lekeli kumaş liflerini nazikçe birbirine sürtebilirsiniz. Sabunu lekeye işlemek için eski bir diş fırçası veya başka bir bez de kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu, tebeşir veya bulaşık deterjanı kullandıktan sonra giysinin kumaş bakım etiketindeki yıkama talimatını takip edebilirsiniz. Yıkandıktan sonra yağ lekesi hala görünüyorsa işlemi tekrarlayın. Kumaş liflerini kalıcı olarak lekeleyebileceğinden, yağ lekesi çıkana kadar kurutucuya koymaktan kaçının.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.