enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gazeteci ve Sunucu Hemşehrimiz Nevşin Mengü Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)

Gazeteci ve Sunucu Hemşehrimiz Nevşin Mengü Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)
4 Şubat 2022 16:37 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2022 09:21
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

Nevşin Mengü kimdirNevşin Mengü1982 yılında Ankara‘da doğmuştur. Aslen Kastamonu’nun inebolu ilçesindendir.  Burak adında bir erkek kardeşi olan Nevşin Mengü, politikacı ve avukat Şahin Mengü‘nün kızıdır. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi Ted Ankara Koleji‘nde bitirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra da yüksek lisans eğitimini İstanbulGalatasaray Üniversitesi‘nde “Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler” üzerine yaptı.

2005 yılında Kanaltürk televizyonunda televizyonculuğa başladı. 2006 yılında da Habertürk‘de muhabirliğe başladı. Ardından TRT‘ye prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans‘ın Tahran muhabirliğini yapmak üzere Tahran’a giderek 1,5 yıl orada kaldı.

Hürriyet Gazetesi‘nde de 6 ay çalıştıktan sonra geçtiği CNN Türk kanalında editörlük yapmakta ve ana haber bültenlerini sunmaktadır.

Nevşin Mengü, İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Farsça biliyor.

Siyasetçi ve Avukat Hemşehrimiz Şahin Mengü Kimdir ?

Şahin Mengü ; 4 Nisan 1948 yılında Kastamonu İnebolu ilçesinde doğmuştur. Türk siyasetçi ve avukattır. Gazeteci ve Sunucu Hemşehrimiz Nevşin Mengü’nün de babasıdır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. XXIII. Dönem CHP Manisa milletvekilidir. Evli ve biri Nevşin Mengü olmak üzere, iki çocuk babasıdır.

Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim Katliamı’nda acı yaşayan herkes için özür dilemesi üzerine 12 Kasım 2014’te Tanrıkulu’na “Sen hangi hakla CHP adına özür dileyemezsin. Sen kimsin şerefsiz” diye tweet atmıştır.


Daha sonra yaptığı açıklamalarda sözünün arkasında olduğunu belirtmiştir. Bu konuda kendisine açılan hakaret davasını kaybetmiştir.

Ayrıca eski başbakan Bülent Ecevit’in sıkıyönetim döneminde avukatlığını ve daha sonra CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın avukatlığını üstlenmiştir.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün babası, eski CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü (73) yaşında 19 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da yüksek tansiyon şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Şahin Mengü beye Allah’tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.