enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray’ın Yeni 6 Numara Transferi Erick Pulgar Kimdir Nasıl Bir Oyuncudur?

Galatasaray, Fiorentina’dan Erick Pulgar’ı satın alma opsiyonu ile kiraladı.

Galatasaray’ın Yeni 6 Numara Transferi Erick Pulgar Kimdir Nasıl Bir Oyuncudur?
31 Ocak 2022 08:36 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2022 08:38
A+
A-

Galatasaray’ın İtalya Seri A’dan transfer ettiği Erick Pulgar kimdir? Nasıl bir oyuncudur? İtalya’da hangi bölgede nasıl oynuyordu? İşte bu merak edilen soruların cevaplarını Burak Manap araştırdı. Gözler Gedson Fernandes’e çevrilmişken Erick Pulgar transferi nasıl oldu?

Sosyal Medya hesabından uzun bir analiz yapan Burak Manap Erick Pulgar için Galatasaray’ın aradığı bir ön libero dedi. İstatistiklerde onu gösteriyor zaten….

Burak Manap

 

Erick Pulgar kimdir ve nasıl bir oyuncudur?

1- Bu sezon Serie A’da toplam 6 maça çıkıp, maç başı 61 dakika oynayan Erick Pulgar, gol atamamış olup, 1 asistle oynuyor ve 1 sarı kartı var.

2- Önlibero bölgesinde ve merkezde oyun kurucu yapısı olan ve aynı zamanda o bölgenin de neredeyse pas trafiğini yöneten birisi. Kendisi 6 ve 6,5 oynarken, zaman zaman oyun gidişatına göre kısa sürelerle 8’e de geçiyor. Aklıyla ve beyninin gücüyle oyun oynayanlardan bana göre.

3- Çok fazla koşan, yorulmak bilmeyen bir yapıda ve çok fazla mücadeleci bir ruhu olan birisi. Saha içerisinde adım atmadığı yer kalmıyor diyebiliriz kendisi için.

4- Savunmadan oyun kurulumu yapılırken, kendisine yaklaşması için takım arkadaşlarına çok fazla kızıp öfkeleniyor. Aynı durumu hatalı yere pas atan kaleciye de yaşatıyor. Bu bölgede gerçekten lider konumda bir isim olacaktır.

5-Teknik becerisi oldukça yüksek. Beklere yakın bölgede olduğunda ve Oyun kuracak adam bulamadığında, boşluklar yakalayıp ters kanada doğru enine uzun paslar göndermektedir. Bu da oyun zekasının ve alternatiflere açık olduğunu göstermektedir.

6-Oyuncunun belki de en iyi olduğu yönlerden biri oyun kurarken, hızlı düşünerek çok fazla pas kombinasyonları denemesidir. Ayrıca yaptığı pasların birçoğu diyagonal paslardır.

7- Bu da Torrent sistemine en uygun oyuncu stilidir. Torrent savunmadan direkt kanatlara uzun ve diyagonal paslar göndermeyi seven birisidir. Oyuncunun bu sezon oluşturduğu pas trafiği bu şekildedir.

8- Ayrıca Pulgar’ın bu sezon attığı pasları kısa- orta ve uzun ölçekte değerlendirirsek, ortaya bu şekilde bir grafik çıkıyor.

9- Kaleci, savunma ve merkez arasında köprü vazifesi görmekle birlikte, oyun kurulumunu da yönlendiren birisi. Bunun yanı sıra çevre kontrolü çok fazla üst düzeyde. Kendisi için savunma ile ortasaha arasının orkestra şefi diyebiliriz hatta.

10- Rakip tarafından baskı altında soğukkanlılığını koruyarak çevre kontrolünü de önceden yapmasıyla birlikte oyunu birlikte kuracağı takım arkadaşını çok rahatlıkla ve hızlıca seçebiliyor.

11- Maç içerisinde çok fazla derin pas denemesi yapıyor. Özellikle set hücumlarında da boşluğu yakaladığı anda koşu yoluna doğru atağı bozmadan derin pas atma meziyeti var.

12- Pulgar, eğer geriden oyun kurulumu konusunu baz alırsak, Torrent sistemine tam uygun bir oyuncu diyebiliriz. Diğer oyuncularla birlikte iyi bir şekilde entegre edilirse, harika işler başarır.

13- Bunun dışında oyuncuyla ilgili olarak ikili mücadeleleri söylemek gerekirse, çok fazla ikili mücadeleye giren birisi değil. Bu sezon Serie A’da maç başı ort. İle ikili mücadele girişimi 8 iken, başarı oranı ise %58’dir.

14- Uzun boyunu da dikkate alırsak, Torrent sisteminde hava toplarında da bir stoper gibi savunma aksiyonları alabilir. Oyuncunun ikili mücadele girişimi yaptığı yerler bu şekildedir.

15- Savunma anlayışı bakımından güçlü bir isim diyebilirim. Bunun yanı sıra çok fazla faul yapan bir isim olmamakla birlikte, yaptığı fauller sakatlayıcı türden fauller olduğu için kart görme index’i bir hayli yüksek.

16- Oyun takibi konusunda oldukça iyi ve hızlı olmakla birlikte, pas arası ya da sahipsiz top kazanma gibi timing özelliği yüksek oyuncu kategorisinde bana göre. Bu yüzden bu iki aksiyon konusunda Galatasaray’a çok fazla şey katabilir.

17-Hücum bölgesine fazla gelmeyen ve nadiren şut çekiyor. Zaten hali hazırda geçen sezon maç başı şut ort. 0,52 iken, bu sezon 0,50’dir.

18- Ancak çektiği şutları dikkatli çektiği ve verimli kullanmak istediği için önünde boşluk bulduğu anda bu girişimleri gerçekleştiriyor ve bu yüzden şut isabet oranı bu sezon %67’dir.

19- Çok fazla kilit pas girişimi yapmaz ve az sayıda top kaybı yapar. Maç başı kilit pas girişimi 0,67 iken, maç başı top kaybı 2,8’dir.

20- Pulgar aynı zamanda iyi bir duran top ustasıdır. Özellikle serbest vuruşlarda uzak direğe doğru iyi ortalar ve nokta atışı ortalar yapabiliyor. Bu yüzden Mostafa Mohamed’in de hava toplarında etkili olduğunu göz önüne alırsak, iyi bir ikili olmak ihtimali var diyebiliriz.

21- Pulgar, benim için Serie A’da çok değerli oyuncular arasında yer alıyor. Eğer Galatasaray bu oyuncuyu transfer ederse, ortasahayı inanılmaz derecede rahatlatacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.