enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Futbol Tarihinde En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcular

Kırmızı kartlar futboldaki en önemli disiplin cezalarından biridir. Kırmızı kart gören oyuncu derhal sahadan ihraç edilir ve bir sonraki maç için cezalıdır.

Futbol Tarihinde En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcular
16 Ocak 2024 14:55
A+
A-

Futbol Tarihinde En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcular

Kırmızı kartlar şiddet içeren davranışlardan, ciddi faullü oyunlardan, hakeme veya rakiplere yönelik küfürlü dilden veya kasıtlı elle oynamadan kaynaklanabilir. Bu yazımızda sizler için futbol tarihinde en çok kırmızı kart gören ilk beş oyuncuya göz atacağız.

Gerardo Bedoya

Gerardo Bedoya, defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan emekli Kolombiyalı futbolcudur. Sert mücadele tarzı ve rakip atakları kırma yeteneğiyle tanınan Bedoya aynı zamanda kariyeri boyunca rekor sayıda kırmızı kart aldığı disiplin sicili ile de ünlüdür. Bedoya, kariyerinde 46 kez kırmızı kart gördü. Evet yanlış duymadınız tam 46 kez.

Sergio Ramos

Tek kelime ile müthiş bir kariyer. Sergio Ramos, şu anda Sevilla’da oynayan İspanyol futbolcudur. Dünyanın en iyi savunmacılarından biri olarak kabul ediliyor ve Real Madrid ile beş Şampiyonlar Ligi kupası da dahil olmak üzere çok sayıda şampiyonluk kazandı. Bununla birlikte, futbol tarihinde rekor sayıda kırmızı kart almasına neden olan agresif oyun tarzıyla da tanınıyor. Ramos, kariyeri boyunca 29 kez kırmızı kart görerek listemizin ikinci sırasında her aldı. Disiplin sicili, kariyeri boyunca bir tartışma kaynağı oldu; bazıları onu agresif oyun tarzı nedeniyle eleştiriyor, bazıları ise sahadaki tutkusunu ve bağlılığını övüyor. Şu an da kariyerinin devam etmesi sebebiyle bu kart sayısının artması olası.

Cyril Rool

Cyril Rool, stoper olarak oynayan emekli bir Fransız futbolcudur. Fiziksel oyun tarzı ve rakip hücum oyuncularını sert ve kesici müdahaleler ile alt etme yeteneğiyle tanınan Rool, ktariyeri boyunca çok sayıda kırmızı kart almasına neden olan disiplin sicili ile de ünlüdür. Rool, kariyeri boyunca 19 kez oyundan atıldı ve futbol tarihinde en çok kırmızı kart gören üçüncü oyuncu oldu.

Pablo Alfaro

Pablo Alfaro, stoper olarak oynayan emekli İspanyol futbolcudur. Tıpkı Rool gibi yüksek fizik gücü ve rakip takım forvetlerini tabiri caizse çiğ çiğ yiyen yapısı onun kariyeri boyunca çok sayıda kırmızı kart almasına neden oldu. Alfaro, kariyeri boyunca oynadığı La Liga’da 18 kez kırmızı kart gördü ve futbol tarihinde en çok kırmızı kart gören dörüncü oyuncu oldu.

Roy Keane

Roy Keane, orta saha oyuncusu olarak oynayan emekli İrlandalı bir futbolcudur. Kendi neslinin en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyor ve sahadaki liderliği, kararlılığı ve saldırganlığıyla anılıyor. Ancak bu özellikler, özellikle de sert ve kavgaya müsait yapısı, kariyeri boyunca önemli sayıda kırmızı kart almasına neden olan disiplin sicilini de beraberinde getirdi. Keane, kariyeri boyunca 13 kez oyundan atıldı ve futbol tarihinde en çok kırmızı kart gören beşinci oyuncu oldu

 

TÜRKİYE SÜPER LİGDE EN FAZLA KIRMIZI KART GÖREN FUTBOLCULAR

Süper Lig’in en çok kırmızı kart gören futbolcuların sıralaması şu şekilde…

1-Emre Aşık : 12 kırmızı kart

2- İbrahim Toraman : 10 kırmızı kart

3- Ercan Koloğlu :10 kırmızı kart

4-Sedat Bayrak : 10 kırmızı kart

5-Cenk İşler : 9 kırmızı kart

6-Cenk İşler : 9 kırmızı kart

7- Erdinç Yavuz : 8 kırmızı kart

8-Abdel Zaher el Saka : 8 kırmızı kart

9- Vural Korkmaz : 8 kırmızı kart

10-Ömer Erdoğan : 8 kırmızı kart

11-Serkan Karababa : 8 kırmızı kart

12-Cihat Arslan : 8 kırmızı kart

13-Gökçek Vederson : 8 kırmızı kart

14-Gökçek Vederson : 8 kırmızı kart

15- Yusuf Altıntaş : 8 kırmızı kart

16- Ahmet Yıldırım : 7 kırmızı kart

17-Ayhan Akman  : 7 kırmızı kart

18- Hasan Şaş  : 7 kırmızı kart

19- Ali Tandoğan : 7 kırmızı kart

20- Osman Özköylü : 7 kırmızı kart

21-Mücahit Yalçıntaş  : 7 kırmızı kart

22- Mustafa Denizli : 7 Kırmızı kart

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.