enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fransız Kylian Mbappe’nin yeni takımı hemen hemen belli oldu

Kylian Mbappe sosyal medyadan bu yaz Paris Saint-Germain’den ayrılacağını duyurarak bir nevi futbolun en kötü saklanan sırrını doğruladı . 25 yaşındaki futbolcunun, çocukluğundan beri formasını giyme hayali kurduğu ve uzun süredir bağlantılı olduğu kulüp olan Real Madrid’e katılması bekleniyor. İşte detaylar…

Fransız Kylian Mbappe’nin yeni takımı hemen hemen belli oldu
12 Mayıs 2024 12:42 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2024 12:44
A+
A-

Real Madrid Mbappe İçin Geri Sayımda

Dünyaca ünlü gazetecilerden biri olan Fabrizio Romano ve pek çok kaynaktan alınan bilgilere göre Kylian Mbappe, bu yaz sözleşmesinin bitmesiyle beraber bedelsiz şekilde Real Madrid’e katılacak. Kariyerinde ilk kez Fransa dışına çıkacak olan yıldız oyuncu, Jude Bellingham, Vinicius Jr ve Arda Güler’in yanı sıra Brezilyalı genç yıldız Endrick’in de dahil olduğu yeni Los Galacticos projesinin bir parçası olacak.

Fransız yıldız bu yıl lig şampiyonluğunu kazandığı takımı PSG ile, onların oyuncusu olarak son maçına 25 Mayıs Cumartesi günü Lyon’a karşı oynanacak Fransa Kupası finalinde çıkacak.

Kylian Mbappe Real Madrid yolunda: Fransız forvet PSG ile sözleşmesini uzatmayacağını doğruladı

2017 yılında Paris ekibine katılan Mbappe, Ligue 1’de çıktığı 306 maçta 255 gol kaydetti.

Kylian Mbappe Real Madrid’e gidiyor. Çocukluğunda Real Madrid taraftarı olan Mbappe’nin Los Blancos’a transfer olduğu birçok kez gündeme geldi.

Paris Saint Germain’in golcüsü Kylian Mbappe Cuma günü Fransız kulübüyle sözleşmesini yenilemeyeceğini doğruladı.

Mbappe, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Her zaman zamanı geldiğinde sizinle konuşacağımı söyledim ve bu yüzden bunun Paris Saint-Germain’deki son yılım olduğunu hepinize duyurmak istedim. Uzatmayacağım ve macera birkaç hafta içinde sona erecek. Pazar günü Parc des Princes’te son maçımı oynayacağım.”

PSG, Bundesliga kulübüne 2-0 mağlup olmasının ardından bu hafta başında yarı finalde Borussia Dortmund’a Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Parisliler şimdiden 31 maçta topladıkları 70 puanla lig şampiyonluğunu elde ettiler ve bu Pazar Toulouse ile oynayacaklar. “Çok fazla duygu var; dünyanın en iyilerinden biri olan en büyük Fransız kulübünün üyesi olma şansına ve büyük onuruna sahip olduğum ve buraya gelmemi sağlayan, büyük bir baskının olduğu bir kulüpte ilk deneyimimi yaşamamı sağlayan uzun yıllar; Tabii ki tarihin en iyilerinden bazılarının, en büyük şampiyonların bazılarının yanında yer alarak bir oyuncu olarak gelişmek; birçok insanla tanışmak, tüm zaferlere ve yaptığım hatalara rağmen bir erkek olarak da büyümek” diye ekledi.

Fransa ile Dünya Kupası şampiyonu olan Mbappe, Fransız kulübü AS Monaco’da adını duyurduktan sonra 2017’de PSG’ye transfer olmuştu. Fransa’nın başkentinde kaldığı süre boyunca Mbappe, Edinson Cavani’yi geride bırakarak 306 maçta 255 gol atarak PSG’nin tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu.

Videoda forvet, bir sonraki kulübü için ülkesini terk edeceğini doğruladı. Aylardır, çocukluğunun en sevdiği kulübü Real Madrid’e olası bir transferin raporları su yüzüne çıkıyor. Bu, Mbappe’nin İspanyol devleriyle ilk transferi değil.

Mbappe ve Paris, Şampiyonlar Ligi finaline çıkamazken Dortmund, gelecek ay Wembley Stadı’nda yapılacak zirve mücadelesinde Real Madrid ile karşılaşacak ve Real Madrid, 15. kez rekora imza atma fırsatına sahip olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.