enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fenerbahçe’yi de Çalıştıran Avrupa’da Basketbolun Bir Numaralı İsmi: Zeljko Obradovic Kimdir?

Avrupa’da Basketbolun Bir Numaralı İsimlerinden birincisi olan Partizanın Koçu Kimdir? Obradoviç hangi takımı çalıştırıyor? Obradovic şu an nerede? Obradoviç boyu kaç? Obradovic şu an nerede? Obradoviç boyu kaç? Obradoviç hangi takımı çalıştırıyor? Obradoviç fenere ne zaman geldi? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir sizler için araştırdı.

Fenerbahçe’yi de Çalıştıran Avrupa’da Basketbolun Bir Numaralı İsmi: Zeljko Obradovic Kimdir?
1 Aralık 2023 13:40 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2023 13:45
A+
A-

 

Tam adı Želimir “Željko” Obradović olan kısaca Obra denilen 9 Mart 1960 doğumlu Sırp basketbol koçu ve Basketbolun Partizan takımının baş antrenörü, eski profesyonel oyuncudur.

Kazandığı Başarılar ve Ödüller

Avrupa basketbol tarihinin ve NBA dışında geniş çapta en iyi koç olarak kabul edilen Obradović, 30 yıllık koçluk kariyeri boyunca toplam 64 kulüp şampiyonluğu ve ödül kazandı. Beş farklı kulüple dokuz EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra 18 EuroLeague Final Four maçına çıktı. Kulüp düzeyindeki başarısının yanı sıra, Yugoslavya milli takımının (bugünkü Sırbistan) başantrenörü olarak da önemli kupalar kazandı; bunlardan en önemlisi 1997 EuroBasket ve 1998 FIBA ​​Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmasıydı.

Bireysel antrenörlük ödülleri arasında iki FIBA ​​Avrupa Yılın Teknik Direktörü ödülü, üç EuroLeague Yılın Teknik Direktörü ödülü, dört Yunanistan Basket Ligi En İyi Teknik Direktör ödülü, ABA Ligi Sezonun Teknik Direktörü ödülü, iki Türkiye’de Yılın Teknik Direktörü ödülü yer alıyor. Bunlar dışında Yunanistan’ın En İyi Spor Antrenörü ödülü ve Ivković Yaşam Boyu Başarı Ödülü de kendisine verildi. 2008 yılında EuroLeague’e En Büyük Katkıda Bulunan 50 Oyuncudan biri seçildi ve seçilen on en iyi  başantrenörden biri olarak listeye girdi.

 

Obradovic Oyun Tarzı

Sert, ciddi ve talepkar yaklaşımıyla tanınan Obradović, oyuncularından çok büyük saygı gören ve disiplini elden bırakmayan bir koç imajına sahip. Çizdiği oyunlarda sık sık pick-and-roll ağırlıklı bir sistem kullanan Obradovic, hücumu açmak ve karşı savunmanın işini yapmasını zorlaştırmak için köşeleri ve geri pasları kullanmaya odaklanan oyun sistemiyle takımlarıyla yüksek sayı ortalamalı bir profile sahip.

Obradovic ve Fenerbahçe Euroleague Şampiyonluğu

Türkiye Basketbol Ligi’nde de Fenerbahçe ile sayısız başarı kazanan Sırp koçun en önemli başarısı şüphesiz Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu kazanmasıydı. 21 Mayıs 2017’de Fenerbahçe ile Olympiacos’a karşı ezici bir oyunla EuroLeague şampiyonluk final maçını kazandı; bu, kulüp tarihindeki ilk ve aynı zamanda herhangi bir Türk takımı için de ilk EuroLeague şampiyonluğuydu olarak tarihe geçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.