enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatih Terim Panathinaikos Macerasına Muhteşem Bir Galibiyetle Başladı 2-0

Yunanistan’ın Panathinaikos takımının başına geçen Fatih Terim kısa sürede futbolcular ve taraftarlarla çok güzel bir iletişim kurarak gönülleri feth etti ve ilk maçtanda sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Fatih Terim Panathinaikos Macerasına Muhteşem Bir Galibiyetle Başladı 2-0
4 Ocak 2024 05:30 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2024 08:31
A+
A-

Panathinaikos’a Fatih Terim Damgası

Panathinaikos’un PAS Ioannina’da ihtiyaç duyduğu kişi oydu , görevini yaptı ve Fatih Terim ilk maçını galibiyetle kutladı.

Panathinaikos 2-0 PAS Giannina

⚽ 25′ Ioannidis
⚽ 48′ Tonny Vilhena

Türk teknik direktörünün Panathinaikos’ta bazı şeyleri değiştirmek istediği hemen belli oldu. Zaman geçtikçe çok daha fazlası ortaya çıkacak izlenimi verdi. PAS Ioannina zaten ligin zayıf takımlarından biri ama Fatih Terim’in öğrencileri ilk maçta yaptıkları presle gelecek maçlarla ilgili mesaj verdiler.

Fatih Terim, takımını daha agresif, daha derli toplu ve rakip karşısında daha baskıcı bşr oyun ortaya koymak istiyor. Panathinaikos ayrıca PAS Ioannina maçında bu yönde bazı kanıtlar gösterdi.

Sahada 90 dakika aynı tempo olmadı. 60′ sonra Panathinaikos, PAS Ioannina karşısında rahatladı ve daha fazla enerji göstermedi.

Fatih Terim’e bu konuyla ilgili bir soru sorulduğunda, “yeşiller” açıkça daha fazla tehdit oluşturduğu sürece rakibinin de bazı hamleler yapması konusunda hiçbir sorunu olmadığını savundu.

“Yonca” oynama şekliyle rakibin de aşamalar geçeceğini açıkça belirtti. Çünkü Panathinaikos risk alacak, hattını yükseltecek ve ellerinden geldiğince baskı yapacak. Terim, öğrencilerinin baskıya yani prese katılmasını istiyor. Ancak bu taktik için iyi bir fiziksel kondisyon gerek olacak.

Fatih Terim’in getirmek istediği büyük değişiklik işte budur. Karakteristik bir şekilde şunu ifade etti: “Maç boyunca bu tempoda oynayabilmemiz için fiziksel kondisyonumuzun daha da artması gerekiyor” dedi.

Yani soru bir. Ocak ayında “yeşiller” ligde ve kupada birçok önemli maç oynayacak. Antrenman yoğunluğunu artırmak artık kolay mı? Ancak Terim ilk dönemlerinde bunu yaptı ve muhtemelen yapmaya da devam edeceği mesajını net bir şekilde verdik.

Terimli Panathinaikos’ta Göze Çarpanlar

– Kesinlikle kalite eksikliği ilk göze çarpan şey. Defansları da çok sağlam olduğu söylenilemez. Kondisyon olarak ise 60’dan sonra baya bir düşme var.

* Bazı oyuncular arasında pas alışverişi sırasında bir sorun olduğu görünüyor. Fatih Terim’in en az 4
transfer yapması gerekiyor. İşi gerçekten zor ama Fatih hoca bunu rahatlıkla başaracaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.