enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evlilik kredisinde son durum belli oldu! Evlilik kredisine başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Başvuruların öncelikli olarak deprem bölgesindeki vatandaşlar tarafından gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu kapsamda, yeni evlenecek çiftlere 150 bin lira destek sağlanacak.

Evlilik kredisinde son durum belli oldu! Evlilik kredisine başvuru nasıl yapılır?
15 Şubat 2024 16:00
A+
A-

Bugün itibariyle başlayan, yeni evlenecek çiftlere sağlanacak olan 150 bin liralık kredi desteği için başvurular açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin düzenlemeler duyuruldu.

Başvuru yapan çifte, 48 ay vadeli, geri ödemesiz, faizsiz olarak 2 yıl boyunca 150 bin lira kredi desteği verilecek Ayrıca, alınan kararla genç çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın himayesinde kurulan Fon, aile müessesesini desteklemeyi ve genç girişimcilere yardım etmeyi amaçlıyor. Fon, petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından sağlanan gelirin yüzde 20’sini alarak finanse edilecek.

Fonun yönetimi, beş üyeden oluşan Aile ve Gençlik Fonu Yönetim Kurulu tarafından yapılacak. Bu kurulda, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlık yapacak ve Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcıları da görev alacak.

Deprem bölgesi olan yerler başta olmak üzere, Aile ve Gençlik Fonu için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.