enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Euro dibi gördü! Yatırımcıların görüşü: “Dolar hala kral”

Euro, Geria Epirus’ta olası bir enerji ve mali krizle ilgili endişeleri artırarak 20 yılın en düşük seviyesinde iken yatırımcıların görüşü: “Dolar hala kral.”

Euro dibi gördü! Yatırımcıların görüşü: “Dolar hala kral”
27 Temmuz 2022 14:29
A+
A-

Handelsblatt , dünü euronun dolar ile aynı seviyeye düştüğü tarihi bir tarih olarak tanımlıyor . Euro’nun en son bu kadar zayıf olduğu zaman, neredeyse yirmi yıl önce, 2002’de , para biriminin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonraydı.

Ortak Avrupa para birimi aylardır baskı altında. Son birkaç gün içinde düşüş eğilimi yeniden önemli ölçüde hızlanırken, yılın başından bu yana dolar karşısında 13 sent değer kaybetti ve finans gazetesine göre düşüşün sonu görünmüyor. yatırımcıların görüşü: “Dolar hala kral.”

Onu yukarı ve aşağı ne getirdi

Handelsblatt, Almanya için geçmişte zayıf bir döviz kurunun meşru kabul edildiğini söylüyor. Çünkü bu, Avrupa’dan gelen malların yurtdışında daha ucuz olduğu anlamına geliyor ve bu da Alman ürünlerinin ihracatına fayda sağlıyor.

Ancak gazeteye göre, Haziran ayında Alman ithalatı ilk kez ihracatı aştı .

Münih gazetesi, Rus Gazprom’un geçtiğimiz günlerde Kuzey Akım boru hattındaki bakım çalışmalarını gerekçe göstererek ve gaz arzındaki bir kesintinin Avrupa’da yeni bir durgunluğu tetikleyebileceğine dair korkuları artırarak Almanya’ya doğal gaz akışını kesti .

ECB’nin ikilemleri

Der Spiegel dergisi , Euro’yu Putin’in bir sonraki kurbanı olarak nitelendiriyor ve Moskova doğal gaz ihracatını kalıcı olarak durdurursa, “Avrupa, sonuçları tahmin edilemeyecek derin bir resesyona girebilir” diye belirtiyor.

Derginin belirttiği gibi, Avrupa Merkez Bankası kritik bir yol ayrımındadır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.