enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Goldman Sachs: Euro bölgesi 2022’nin ikinci yarısında resesyonda

Goldman Sachs’ın raporuna göre Euro bölgesi 2022’nin ikinci yarısında resesyona girmiş görünüyor.

Goldman Sachs: Euro bölgesi 2022’nin ikinci yarısında resesyonda
27 Temmuz 2022 14:23
A+
A-

Üçüncü çeyrekte %0,1 ve dördüncü çeyrekte %0,2 daralma öngören Goldman Sachs’a göre, yıl sonunda euro bölgesi resesyona girecek .

Jari Stehn liderliğindeki Amerikan bankasındaki analistler, “Euro bölgesi muhtemelen zaten küçülüyor” dedi.

Durgunluğun Nedenleri

Goldman Sachs’a göre Avrupa ekonomisinde sınırlı doğal gaz akışları, Avrupa’da sanayiyi tehlikeye sokan, İtalya’daki siyasi huzursuzluk ve ECB’nin yeni TPI tahvil aracı gibi mekanizmalarının Euro Bölgesi’nde parçalanmayı önlemek için “başarılı olup olmayacağı” resesyonu getiren sebeplerden bazıları…

Ekonomistler, “Ülkelere bakıldığında, ikinci yarıda Almanya ve İtalya açık bir durgunluk içindeyken, İspanya ve Fransa büyümeye devam ediyor. Tahminlerimize yönelik riskler, doğal gaz akışlarında daha da ciddi bir kesinti veya ABD’de bir durgunluk olması durumunda daha derin bir durgunluğa işaret ediyor.” dedi.

ECB’nin rolü

Goldman Sachs, Avrupa Merkez Bankası’nın ciddi bir krizle başa çıkmak için etkili olan yeni bir aracı etkinleştirme girişimini olumlu buluyor.

Ancak, Konsey’in düzensiz piyasa hareketlerini ele almak için müdahale edeceği koşullar hakkında önemli belirsizliğe yol açan kriterler ve ECB’nin bunlara ilişkin öznel değerlendirmesi hakkında netlik eksikliğini kabul ediyor.

Bu nedenle Goldman, piyasaların İtalya seçimleri bağlamında ECB’nin kararlılığını test etmesini ve İtalyan spreadlerinin daha da genişlemesine yol açmasını bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.