enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En güzel Resimli, Ayetli, Hadisli, Sözlü ve anlamlı Cuma mesajları (Hayırlı Cumalar)

Her hafta Cuma günü tüm İslam alemi ve müslümanlar için çok önemli bir gün olarak hatta bayram olarak idrak edilir. Anadolu’da yani eskiden köylerimizde hiç okuma yazma bilmeyenler dahi Perşembeyi Cumaya bağlayan gece kesinlikle ağaç kesmezler, oduna gitmezlerdi ve Cuma günü cuma namazı için uzakta olsa işini gücünü bırakır ve merkezi köye gidip cuma namazını kılarlardı.

En güzel Resimli, Ayetli, Hadisli, Sözlü ve anlamlı Cuma mesajları (Hayırlı Cumalar)
1 Mart 2024 07:30 | Son Güncellenme: 1 Mart 2024 10:15
A+
A-

Kastamonu Haber ekibimizin hazırladığı Ayetli Cuma mesajlarına  göre; Kur’an-ı Kerim’de cuma günün önemini anlatan bir sure vardır ve adı da Cuma Suresidir. Cuma suresinin 9.10 ve 11.nci ayetlerinde Yüce Mevla biz Müslümanlara şu şekilde emrediyor

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.

Namaz kılındı mı artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasip arayın. Allah’ı da daima çok anın ki kurtuluşa eresiniz.

Ama onlar bir ticaret veya eğlence görünce ona yönelip seni ayakta bırakıverdiler. De ki: “Allah’ın nezdinde olan, eğlenceden de ticaretten de üstündür. Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.”

             2024 ORJİNAL CUMA MESAJLARI

Derman ararsan derde, zikret Mevlâyı her yerde, kalkar aradan perde
la ilahe illallah لا إله إلا الله Cumanın Hayrı ve Bereketi Ümmet-i Muhammedin üzerine olsun Selam ve Dua ile…

Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini, nasip eyle ya Rabbim. Hayırlı cumalar dilerim.

Kim Allah’a saygısızlıktan sakınırsa, Allah ona bir çıkış yolu gösterir. Ve ona hiç beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah’a dayanıp güvenirse Allah ona yeter. (Talak Suresi 3 ve 4.ncü Ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Ey ALLAHIM! Sen ümit edeni ümitsizliğe düşürmezsin. Sen Sen’den isteyeni geri çevirmezsin. Ey ismi Deva, Zikri şifa ve itaati zenginlik olan; sermayesi ümit ve silahı dua olan bu kullarına maddi manevi şifa ol. Sana yönelen kalplerimizi boş çevirme. (Amin) Hayırlı Cumalar.

Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. (Âl-i İmrân suresi 104.ayet)  Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

(Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin, hakkıyla görendir. (Furkan Suresi 20.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et; onlarla en güzel yöntemle tartış. (Nahl Suresi 125. ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

“Mübarek Cuma hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat. Bizi çok sabreden, çok şükreden kullardan eyle. Seni çok analım; ömrümüz sevdiğin, razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve Afiyette daim eyle. Sevdiklerimiz bize bağışla. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter. Amin. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.”

Duâları, yakarışları işiten elbette benim Râbbimdir… [Îbrahim Sûresi 39]

“Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak Sen’sin.”

[Bakara Sûresi 128]

Cumanın hayrı feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

İnsanlar tek bir kötü davranışınızla tüm güzel geçmişi siler. Allah ise bir tevbenizle tüm kötü geçmişinizi siler.
İmam Şaravi(r.ah.) Hayırlı cumalar

Gülü gülene ver.Kalbini sevene ver.
Sevmek güzel şeydir kıymet bilene ver Hz.Mevlana
Cumanın feyzi bereketi üzerimize olsun Hayırlı Cumalar

Yüce Allah CC tüm geçmişlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Hayırlı cumalar

Dualarımız kabul, ibadetlerimiz makbul, Cumamız mübarek olsun. Hayırlı Cumalar

Rabbim! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın… (Bakara suresi 286.ayet) Miraç Kandilimiz mübarek olsun. Mevlam hepimizi affedip hidayete erdirsin.

 

“Rabbim benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir.”
(Ahkaf:15) Cumanız mübarek olsun, Akibetiniz cennet olsun, Selam ve dua ile…

Evlerimize huzur
-Vücutlarımıza sıhhat
-Rızıklarımıza bereket
-Gönüllerimize ferahlık
-Ümmetimize birlik ve dirlik
-Yönetimimize adalet, ekonomimize helallik
-Nesillerimize hidayet ve güzel ahlak duasıyla
Cumanın hayrı bereketi rahmeti üzerimize olsun.

Dünya’ya çok önem verip üzülmek kalbi karartır. Ahirete önem verip üzülmek ise kalbi nurlandırır. Hz. Osman.(r.a.). CUMA’nın hayrı feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

Rasûlullah S.A.V şöyle buyurdu:

“İnsanın yediği şeylerin en güzeli, kendi kazancından olandır.” (Nesâî, Büyû’, 1) Hayırlı Cuma’lar…

 

“Rabbim! Verdiğin rızıkla beni kanaatkâr kıl ve bana verdiklerini hakkımda hayırlı ve bereketli eyle. Elde edemediğim her hayırlı şeyin yerine daha iyisini nasip et.” Gününüz aydın, huzurlu, sağlıklı ve mutlu Cumanız mübarek olsun..

Sevgi; Acıyı tatlıya,
toprağı altına,
Hastalığı şifaya,
zindanı saraya,
belayı nimete ve
kahrı rahmete dönüştürür. Demiri yumuşatan,
taşı eriten,
ölüyü dirilten sevgidir…
Hayırlı CUMA’lar Selam ve Dua

 

İsyanınız nefsinize, İtaatiniz Rabbinize olsun. Rabbim bizi nefsine isyan eden ve Rabbine itaat eden kullarından eylesin inşallah. Hayırlı Cumalar, Allah’ın Selamı ve Rahmeti üzerinize olsun.

 

İşte bu emirler gereği tüm Müslümanların bayramı olarak kabul edilen bu mübarek günde mü’minler köy, mahalle veya şehitlerdeki camilerde bir araya gelirler ve cuma namazı kılarlar ve okunan hutbeleri hep birlikte dinlerler.

 

Ayrıca hem dualaşmak hem birbirlerini hatırlamak için Müslümanlar birbirlerine Cuma mesajları gönderirler.

İşte En güzel Resimli, Ayetli, Hadisli, Sözlü ve anlamlı Cuma mesajları

Rabbim bugünün hürmetine işlerimiz asan, rızkımız helal, neslimiz salih, nefsimizi mutmain, ahirimizi imanlı, akıbetimizi cennet eylesin. Hayırlı cumalar

Allah’ım! Senden işlerimizde sebat, doğru yolunda kararlılık talep ediyoruz. Nimetlerine şükretmeyi ve sana ibadetin en güzeline bizleri muvaffak kılmanı talep ediyoruz. Selim bir kalp, doğru bir dil, istikamet üzere bir ahlak istiyoruz. Ya Rab, Hakkımızda hayırlı olanı talep ediyoruz. Şerlerden sana sığınıyoruz. Şüphesiz ki, sen gizli ve aşikar her şeyi en iyi bilensin. Bizi bize bırakma, bizleri affetmeni niyaz ediyoruz. CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.

İmkanların bittiği yerde iman vardır, derdin ne kadar büyük olursa olsun derdinden büyük Allah vardır. Hayırlı Cumalar.

“Allahım! Beni iyilik işledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptıkları zaman bağışlanma dileyen kullarından eyle.” Hayırlı Cumalar.

Yaradanın “affına”
Resulünün “sevgisine”
Cennetin en güzel “köşesine erişmeniz dileğiyle. Hayırlı Cumalar

Allah’ım!
Kalbimiz, dualarımız Sana ayan;
Peygamber Efendimizin (S.A.V.) ve diğer sevdiklerinin dualarını kabul ettiğin gibi, bizim de dualarımızı hayırla kabul eyle Yâ Rahman Yâ Rahîm! Hayırlı Cumalar

Gününüz aydın, eviniz bereketli,sağlığınız daim, Cumanız mübarek olsun

Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster!.. (Kehf suresi 10. ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

“Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl…” (Bakara Suresi 128.nci ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

“Yoksa insan, her istediğini elde edeceğini mi sanır.”*?(Necm suresi 24.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Bizi yoktan var eden!
Varlığından haberdar
Eden
Yaratıp imtihan eden
İmtihan edip sabır veren
Allahım
Müminlerini bağışlaması
Dileğiyle
CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN

Hüzün ağır gelir yüreğe
Ama en güzel duâları
Ettirir sahibine
En güzel duâlar buluşmak
Dileğiyle. Hayırlı cumalar

İslam gibi bir dinimiz, Hz. Muhammed (s.a.v) gibi bir peygamberimiz ve mübarek bir Cuma günümüz var. Allah(c.c) dostu, cennetlik kullardan olup dinimize şükredip iman edenlerden yap bizleri Yarabbi. Hayırlı Cumalar

Rabbim cümlemizi bugün dua edenlerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, Ya Rabbi Cennet te gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar

Ya Rabbim, gittiğimiz yolu hak, zorlukları kolay, imanımızı tam, sözlerimizi isabetli, yolun sonunda kabrimizi cennet bahçesi eyle. (Amin) Cumamız mübarek olsun.

Bütün güzelliklerin kilidini kendinde bulunduran Rabbim, hakkımızda en hayırlı kilitleri aç. Hayırlı Cumalar.

 

Ey nefsim! Şeytana yem olmak mı yoksa cennette gül olmak mı niyetin? Bırak yakamı secde edeyim. Sen huzura er, ben imanla öleyim. Rabbim hepimizi imanla ölen kullarından eylesin. Amin. Hayırlı nurlu cumalar.

Allah’ım!
Bizi imanımızda samimi, daim ve kaim eyle! Hayırlı Cumalar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.