enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Ellere Var Bize Yok mu?” (Peki Taşköprü Köyleri Neden Hizmet Alamıyor?

Yozgat Saraykent ilçesi. Toplam 26.000 nüfuslu Saraykent, il topraklarının doğusunda yer almaktadır. Doğuda ve güneyde Akdağmadeni, batıda Sorgun, kuzeyde ise Kadışehri ile çevrili olan ilçenin Kadışehri ile sınırını Çekerek Suyu çizmektedir. Rakım: 1.140 metre Yüzölçümü: 341 kilometre²

“Ellere Var Bize Yok mu?” (Peki Taşköprü Köyleri Neden Hizmet Alamıyor?
21 Ekim 2022 08:48
A+
A-

Yozgat merkez Saraykent arası ise 71 KM. 14 köyü 12 mahallesi varmış…

Şimdi diyeceksiniz ne alaka Yozgat  Saraykent

Faceookta gezinirken “Kaymakam Ali Açıkgöz diye sayfada 8 köye parke taşı döşüyoruz” diye görünce ve dün bizim Taşköprümüzün yerel haberlerinde “Taşköprü’ye dev yatırımlar” paylaşımlarını görünce Yozgat Saraykent ilgimi çekti ve biraz araştırdım google amcada…

(Not. İnanmayanlar için sayfanın linkini buraya ekliyorum tıklayıp görebilirler)

 

     ŞİMDİ GELELİM TAŞKÖPRÜNÜN YANİ BİZİM KÖYLERE

Taşköprü’ye en uzak köy Kirazcık ve Kayapınar köyüdür diye tahmin ediyorum. Bu iki köy Çorum Kargı ilçesine sınırlar. Taşköprü’ye uzaklıklar ise 45 KM. civarında

Bende bu iki köye sınır Hocaköyündenim. Bırakın PARKE TAŞINI falan doğru dürüst YOL YOK YOL YOL!

Geçen yıl Kayapınar Gerze’den doğru mayasur suyuna gitmiştik. Yollarda arabanın altını vurmaktan gına gelmişti. Taşköprü sınırı bitip Kargı sınırına geçince yollar asfalt, köylerde alt yapılar bitmiş, çöp bidonları tam takır.. Vallahi buraları Ak Parti yönetiyor billahi Ak Parti yönetiyor. İnanmayan gitsin baksın yani…

Artık 50 yaşına geldik. Tam 50 yıldır Taşköprü – Tosya yolu olan Çiftlik Pazaryerine kadar olan yolda bile asfalttan başka bir şey değişmedi. İki yıl önce bir kaç km’lik bir yer çift şerit falan yapılmıştı, onda da göçük falan oldu ama düzeltildi çok şükür.!

Bizim köylerde Yol için yapılan tek hizmet senede iki defa SİLMEK! Çok Şükür. Buna da şükür.

Yozgat Saraykent köylerine Parke taşı döşendiğine göre, Çorum Kargı köyleri gibi mutlaka alt yapı olarak kanal boru vb.  işlerde yapılmıştır diye düşünüyorum.

Bizde ise alt yapı eski köyün içine SALIVER GİTSİN usulü…

Parke taşı döşendiğine göre Mutlaka çöp bidonları da vardır.

Bizim köylerde ise kıyı diplerine boşalt gitsin.

Ve çoğu köyümüzün su sorunu var. Çiftlik Pazaryeri ve çevresindeki Kirazcık, Bekirli, Hocaköyü, Koçanlı, Börelen, Kayapınar vb.köylere tam 30-40 yıldır; YOL SİLMEKTEN BAŞKA (ha bu sene elektrik direklerinin altında çıkan ağaçları kestiler haklarını yemeyelim) başka HİZMET YOK!

PARKE TAŞINI Bizim köylüler HAYAL BİLE EDEMEZ HAYAL!!!

Komşu Kargının köylerinde de Saraykent gibi parke taşı, çöp bidonu ve alt yapı hizmetleri yapılmış. Bizim Taşköprü’nün köyleri ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR!

Daha önce bir kaç defa daha yazmıştım. Bizim köyler 40 yıldır hizmet almıyor diye…

Taşköprümüze yeni atanan sayın Kaymakamımız Bekir Özen bey bizim köylere ve birde komşu Kargının Gümüşoluğu ve Saraçlar vb köylerine gidip bir bakabilirse anlatmak istediğim farkı hemen görecektir zaten.

Ya bizim Hocaköyü, Kirazcık, Kayapınar, Koçanlı, Bekirli vb. köyler  Taşköprü’ye uzak ama Ormanları sayesinde yıllardır katma değer üretiyor. İnsanlar harıl harıl çalışıyorlar, sigortalarını kendileri ödüyorlar ve emekli olmalarına rağmen hala çalışırlar, çocuklarını bile besliyorlar.

Devletten bir şey istemiyorlar. Sadece Orman mı? Mantar, Kuşburnu ve envayi çeşit endemik bitki ve meyve türü toplayıp bu Devlete katma değer üretiyorlar. Daha ne yapsınlar dağın başında?

Peki Sen Devleti Yönetenin Taşköprü yetkilileri olarak son 20 yıldır ne yaptın bizim köylere?

Ne mi yaptın?

Okulunu kapattın. Karakolunu kapattın, Sağlık Ocağını kapattın. Orman Deposunu Kapattın. Pazarını Kapattın. Kooparatifini Kapattın. Kapattın da kapattın, kapattın da kapattın

Beni Ak Parti düşmanı olarak görüyorlar.

Ya Allah aşkına Çorum Kargı ve Yozgat Saraykent ilçelerini SAADET PARTİSİ mi yönetiyor da oraları övüyorum ya..

Demek ki her ilçeye her köye bir hizmet anlayışı var. Ama bizim köyler bu hizmetlerin hiç birinden neden faydalanamıyor onu sorguluyorum ben.

Sorum da Sorunda bu işte!

Ama bizim vekillere ve Ak Partili kardeşlerime sorsak, hatta sormaya da gerek yok. Sık sık yazıyorlar da.

İller arasında En iyi Hizmeti KASTAMONU, İlçeler arasında ise en iyi Hizmeti TAŞKÖPRÜ ve KÖYLERİ alıyor.

Allah Allah

Ey vekilim!
Ey Ak Partili Kardeşim!

Senin dediğin gibiyse;

“KEDİ BURDAYSA CİĞER NEREDE
CİĞER BURADAYSA KEDİ NEREDE”

Bizim bu saydığım çevre köyümüzden bazı kardeşlerimde yıkılan köprünün yerine yapılan GEÇİCİ KÖPRÜ gerçi kalıcı oldu gibi de, işte hizmet böyle yapılır diye beni eleştirebiliyor. Ya Allah aşkına siz mi fanatiksiniz yoksa ben mi fanatiğim.! Sen yazamıyorsun bari yazana engel olma.!

Bizim köyler 30-40 yıldır hiç bir hizmet almıyor ve alamıyor. Kimisi kolayı seçip iktidarı suçlayamıyor muhtarları suçluyor. Ya Allah aşkına Çorum Kargının ve Yozgat Saraykentin köy muhtarları Profösör falan mı ki hizmet alıyorlar. Yemin ediyorum o muhtarların bizim muhtarlardan çok farkı hatta hiç farkı yoktur.

Ya genel hizmetler yapılacaksa yapılır ve yapılması gerekir. Bu genel hizmetlerin muhtarlarla falan alakası yoktur. Üst düzey yöneticiler ve vekillerin hizmet anlayışı ve vizyonlarıyla alakası vardır.

Daha önce de yazdım. 5-6 yıl önce yapılan Taşköprü Devlet Hastanesine en gerekli en lüzumlu bir cihaz 5-6 yıl geç geliyor ama bizlere MÜJDE diye LÜTUFTA bulunuyorlar. Alın işte daha yeni MÜJDELENEN DEV HA DEV YATIRIMLAR!

Ya birde Yozgat Saraykent ilçesinin 8 köyü gibi parke taşı falan döşense her halde DEV’den daha büyük DEVASA mı derler bilemem. Gerçi DEVASA falan pire gibi kalır o zaman.

 

İŞTE TAŞKÖPRÜ’YE MÜJDELENEN HEMDE DEV DEV YATIRIMLAR

* Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi Güçlendirme ve Onarım İşi

* Taşköprü Anadolu Lisesi Güçlendirme ve Onarım İşi

*Taşköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Yapım İşi

* Kastamonu İli Taşköprü İlçesi Jandarma Binası Yapım İşi

* Taşköprü 6 Derslikli Anaokulu Yapım İşi

* Taşköprü 12 Derslikli Ortaokulu Binası Yapım İşi

Bunlar elbette önemli işler. Allah razı olsun. Ancak bunlar DEV yatırım falan değildir kesinlikle.

DEV yatırım KÖYE olur. DEV Yatırım TARIMA olur. DEV yatırım SANAYİYE olur. DEV yatırım ÜRETİME olur.

Allah aşkına bırakın şu DEV yatırımları artık!

Taşköprü’ye böyle DEV yatırımlar fazla geliyor artık. Bırakında o DEV yatırımlardan Çorum Kargı Yozgat Saraykent ilçeleri faydalansın biraz.!

20 yıldır o kadar DEV yatırımlar yaptınız ki TAŞKÖPRÜ’de ne işsizlik kaldı, ne göç sorunu…

Ha Taşköprü’ye bu DEV yatırımlar böyle devam ederse yakında 82 Plaka çok rahat Taşköprü’ye verilir. İşte siz o zaman siz görün MÜJDEYİ ve DEV YATIRIMLARI!!!

Böyle giderse bizim köyler 10 yıl belki de 10 yıla da kalmaz Orman olur kaybolup gidecek. Çünkü hizmet olmayınca gençlerde gitmek istemiyorlar. İşte bunun için ciğerimiz yanıyor anlayın bizi…

Vesselam

Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Sonuna kadar haklısınız. Canı gönülden destekliyorum. İsterseniz bir forum veya sosyal medya çalışması ile konuyu daha üst perdeden dile getirelim. Ayrıca STK lar ne yapıyor bu kadar sorun hiç görülmüyor mu?

  2. Sefer Yılmaz dedi ki:

    Valla kardesim seni tanımıyorum ama yazini buyuk bir ilgi ve keyifle okudum.Bu yazıda siyasetin s’si bile yok sen sadece sessizlerin sesi olmuşsun Tasköprü’nün “köy sorunu”nu eni-konu masaya yatırmışsın , beynine yureğine eline sağlık.Ben de Kocanlı’nin Kayabaşi mahallesinden bir hemşerin olarak tüm yazdıklarına katılıyorum(bir de derelerimize atılan geri dönüşümü mümkün çevre kirliliğine yol açan atıklar(özellikle plastik) konusunda bir kampanya baslatsan çok güzel olmaz mı?