enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Efsane Teknik Direktör Fernando Santos Beşiktaş’ın Yeni Patronu Oldu

Bir süredir teknik direktör arayışları devam eden Beşiktaş, sonunda takımın başına Portekizli efsane isim Fernando Santos’u getirdi.

Efsane Teknik Direktör Fernando Santos Beşiktaş’ın Yeni Patronu Oldu
7 Ocak 2024 23:43
A+
A-

Siyah-beyazlılarda Santos’un yardımcıları; Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario oldu.

Fernando Santos kimdir?

Santos, çeşitli dönemlerde Portekiz’in en büyük üç takımı Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’un teknik direktörlüğünü yaptı. Porto’yu lig şampiyonluğuna, 2 Portekiz Kupasına ve 2 Portekiz Süper Kupasına taşıdı. Yunanistan’da kısa süreliğine AEK, PAOK ve Panathinaikos’u çalıştıran Fernando Santos, AEK ile Yunanistan Kupası’nı kazanarak AEK ve PAOK’u Şampiyonlar Ligi’ne taşıdı.

2000-2010 yılları arasında Yunanistan’da 4 kez yılın teknik direktörü, 2 kez yılın spor adamı ve 10 kez de yılın teknik direktörü seçildi. Santos, Yunanistan Milli Takımı’nı Euro 2012’ye götürerek burada çeyrek finale yükseldi.

2014 Dünya Kupası’nda tarihinde ilk kez ikinci tura çıktılar. Daha sonra ülkesinin milli takımının başına geçen Fernando Santos, Portekiz Milli Takımı’nı 2016’da Avrupa Şampiyonu, 2019’da da Uluslar Kupası şampiyonu yaptı.

Portekiz tarihinde ilk büyük başarılar onun hükümdarlığı döneminde geldi. Son olarak Polonya Milli Takımı’nı çalıştırdı. Fernando Santos’un tecrübesi ve hocalığına diyecek laf yok elbette ama bakalım bizim ligimiz için çok da zor olmayan teknik direktör harcama konusunun üstesinden gelip Beşiktaş’ı eski günlerine döndürebilecek mi?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.