enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dolar Kuru Yükselecek Mi? İşte Uzmanından Dolar Yorumu

Dolar kuru yükselecek mi? sorusunun cevabı internette araştırılıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğu merak edilen soruya cevap verdi. İşte Şatıroğu’nun dolar yorumu

Dolar Kuru Yükselecek Mi? İşte Uzmanından Dolar Yorumu
24 Şubat 2022 10:32
A+
A-

Dolar kuru yükselecek mi? sorusu Rusya’nın Ukrayna’yı vurması ile birlikte internette araştırılıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğu merak edilen soruya sosyal medya hesabından cevap verdi.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ? İŞTE UZMAN YORUMU

Dolar kuru TL karşısında 13.90 lira seviyesini zorlamış ancak gelen satışlar sonrası ufakta olsa gerilemişti. Tunç Şatıroğlu, dolarda gelen bu satışların yükseliş trendini bozmaya yetmediğini belirterek TL karşısında doların tekrardan 13,90’daki barajı zorlayacağını belirtti.

Öte yandan Merkezi Londra’da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash’te ilginç bir iddia da bulundu. Ash, attığı tweet ile dövize önceki gün müdahale edildiğini açıkladı. Dolar kurunun psikolojik sınır olan 14 lira üzerine çıkmaması için 1 milyar dolarlık müdahale yapıldığını belirten Ash, “Bugün ya TCMB ya da devlet bankaları tarafından 1 milyar dolar kadar döviz müdahalesinden bahsediliyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.