enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğalgaz Tüketim Desteği Yolda! Doğalgaz desteği ne kadar oldu?

Dar gelirli aileler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğalgaz tüketim desteği sağlanacağını duyurdu.

Doğalgaz Tüketim Desteği Yolda! Doğalgaz desteği ne kadar oldu?
7 Şubat 2024 09:38
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin kışın ısınma sorunu çözmek için başlattığı kampanya sayesinde, ailelere 1500 TL ile 3500 TL arası maddi destek sağlayacak. Bu yardım miktarı, coğrafi ısıl haritaya göre değişiklik gösterir ve senelik bazda 1500 TL ile 3500 TL arasında değişir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ek desteğin miktarındaki artışı açıkladı. Geçen ay ise toplamda 304.500.000 TL değerinde ödeme, 383.000 haneye ulaştırıldı.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ SÜRÜYOR

Maddi zorluk yaşayan ailelere doğal gaz faturaları için devlet tarafından destek devam ediyor. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden müracaat edebilirler. Bakan Göktaş, olumlu yanıt alanların PTT şubesine uğrayarak faturalarını ibraz edip yardım alabileceklerini belirtti. Müracaat yapabilmek için Türk vatandaşı olmak, e-Devlet şifresine sahip olmak, doğal gazın ulaştığı ilçede ikamet etmek ve ön ödemeli veya faturalı doğal gaz abonesi olmak gerekmektedir. Bu durumun kopya olmadığına emin olun, metni orijinal hale getirip tekrar yazabilir misiniz?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.