enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğal Yollarla Dişlerinizi Beyazlatma Yöntemleri

Dişi en çabuk ne beyazlatır? Sararmış dişler nasıl beyazlar? Dişler nasıl beyazlar Karbonatsız?
Bembeyaz dişler için ne yapmalı?  Dişteki sarı lekeler evde nasıl temizlenir? Limon ve karbonat diş beyazlatır mı? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir sizler için araştırdı.

Doğal Yollarla Dişlerinizi Beyazlatma Yöntemleri
25 Aralık 2023 15:24
A+
A-

Günde en az iki kez fırçalayıp diş ipi kullanmanıza rağmen dişlerinizin olması gerektiği kadar temiz olmadığını düşünüyorsanız bunlara ek doğal yöntemler size yrdımcı olabilir. Dişlerinize düzenli bakım uygulamak ve onların beyazlığını korumak önemlidir. Çünkü ne zaman bir şey yeseniz veya içseniz dişlerinizde plak adı verilen fazlalık oluşumlar gelişmeye başlar.

Bu plak bir an önce temizlenmezse diş çürümesine yol açan zararlı bakterilerin çoğalmasını teşvik eder. Kastamonu Haber olarak diş fırçalama ve diş ipi kullanmanın yanında dişlerinizin beyazlığını korumak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizler için derledik….

  • Ağzınızı düzenli olarak çalkalamak için kullanılabilecek limon, su ve nane yağı karışımı yapın.
  • Biberiye, taze nane ve su içeren karışımla bir gargara yapın.
  • Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağını birkaç dakika ağzınızın içinde çalkalayın, bu bakteri oluşumunu önler ve dişleri daha beyaz yapar.
  • Portakal kabuklarını veya muz kabuklarını doğrudan dişlerin üzerine sürün; bu, zararlı bakterileri öldürmeye ve dişleri beyazlatmaya yardımcı olur.
  • Bol miktarda meyve ve sebze tüketin. Bu hem sağlığınıza hem de daha beyaz dişlere yardımcı olur.
  • Susam tohumlarını yavaşça çiğnemek, dişlerin nazikçe fırçalanması gibi davranır ve inatçı tartarın giderilmesine yardımcı olabilir.
  • Birkaç incir yemenin dişleri temizlemeye yardımcı olduğu ve diş etlerini pembe ve sağlam tutmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bu yöntemi de uygulayabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.